Lider al lumii interlope, arestat alaturi de familie la Ploiesti

Sambata, 17 Ianuarie 2009, ora 09:35
2461 citiri
Lider al lumii interlope, arestat alaturi de familie la Ploiesti

Sandu Zamfir, cunoscut sub numele de 'Austrianu' si membrii familiei sale au fost deferiti justitiei in urma unei perchezitii domiciliare facute vineri de politistii prahoveni.

Cei cinci sunt cercetati in 16 dosare de furt, amenintare, santaj si talharie, transmite NewsIn

"Politistii si procurorii prahoveni au descoperit, in urma perchezitiei, arme de foc detinute ilegal, sabii si obiecte contondente. Suspectii sunt cercetati in alte 22 cauze penale, sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, amenintare, santaj, talharie si furt", a precizat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Prahova, Raluca Brezeanu.

Potrivit acesteia, politistii au folosit si un caine specializat in depistarea drogurilor, au fost perchezitionate masinile aflate la locuinta familiei, iar oamenii legii au ridicat mai multe arme albe, ca probe, precum si doua arme de foc.

Anchetatorii au avut nevoie de protectia Departamentului de Interventie Rapida al politiei pentru a tine la distanta sustinatorii liderului interlop.

"In imobilul respectiv au fost gasite urmatoarele persoane : S. Zamfir de 41 ani, S. Irina de 42 ani, si fii acestora C. Lorentz de 22 ani, S. Cosmin de 20 ani si S. Florin de 17 ani. Fiecare din aceste persoane sunt cercetate individual sau cu participatii diferite in 22 cauze penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, amenintare, santaj, talharie si furt", mai spune Raluca Brezeanu.

Ca urmare a perchezitiei, au fost identificate, la domiciliul respectiv, mai multe materiale de constructii, care faceau obiectul unui dosar penal.

De asemenea, au fost identificate documente si chitante care atesta diferite operatiuni comerciale suspecte, legate de vanzari de autoturisme de lux, care urmeaza a fi verificate. Totodata, a fost gasit un autoturism de provenienta straina care avea aplicate placute de inmatriculare false, doua arme de foc detinute ilegal, precum si mai multe sabii si obiecte contondente.

Procurorii spun ca la capetele de acuzare pe care le aveau deja in lucru s-a mai adaugat o infractiune, cea de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, pentru ca niciuna din armele de foc gasite nu erau inregistrate sau detinute legal.

La Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova s-a luat decizia deschiderii unui dosar care sa cuprinda si sa coordoneze ancheta pentru toate aceste fapte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#interlop Pliesti arestat, #Sandu Zamfir , #frauda