Lido a pierdut procesul pentru anularea certificatului mostenitorilor fostului proprietar

Marti, 08 Aprilie 2008, ora 13:40
2002 citiri
Lido a pierdut procesul pentru anularea certificatului mostenitorilor fostului proprietar

Judecatoria Sectorului 1 a respins actiunea formulata de SC Hotel Lido care a cerut anularea certificatului mostenitorilor prof. Constantin Angelescu, adica cei care au obtinut in instanta retrocedarea Complexului Lido, informeaza NewsIn.

"A fost admisa exceptia lipsei de interes ridicata de noi. In concret

inseamna ca, chiar daca se anula certificatul, nu se pierdea calitatea de mostenitor, ci trebuia sa se faca un alt certificat. Asa ca nu se justifica interesul SC Hotel Lido de anulare a acestui document", a

declarat pentru NewsIn avocatul mostenitorilor Complexului Lido, Alexandru Gavat.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, pe 23 martie, cererea de ordonanta presedentiala a SC CHIR, SC Centrul de Afaceri si SC Hotel Lido, dispunand suspendarea provizorie a executarii pana la 14 aprilie 2008.

Suspendarea a fost decisa in cadrul contestatiei in anulare formulata de contestatorii S.C. Hotel LIDO Bucuresti S.R.L, S.C. CHIR - Compania Hoteliera Intercontinental Romania S.A., S.C. Centrul de Afaceri Romania S.A. impotriva deciziei civile din 8 martie 2007 prin care a fost retrocedat intreg Complexul Lido.

Pana la aceasta data, mostenitorii care au castigat Complexul Lido au reusit sa intre deja in posesia Casei Lido.

Mostenitorii familiei doctorului Angelescu, care au incercat pe 14 martie sa intre in posesia imobilului Casa Lido in baza sentintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au fost primiti pe pozitii de forta de reprezentantii SC Hotel Lido.

Ioana Angelescu si ceilalti mostenitori nu au putut intra in curtea imobilului decat dupa o ora de discutii si dupa ce lacatul de la poarta a fost spart din dispozitia executorului judecatoresc.

In tot acest timp, Razvan Paunescu si garzile sale de corp au incercat sa se opuna.

Paunescu le-a spus mostenitorilor familiei Angelescu ca nu ar mai avea voie sa inceapa executarea, intrucat Complexul Lido nu ar mai apartine firmelor cu care s-au judecat.

Paunescu a mai sustinut ca pentru a intra in posesia Complexului, mostenitorii familiei Angelescu ar trebui acum sa se judece si cu noii proprietari.

Executorul judecatoresc a patruns impreuna cu politia si jandarmii in curtea casei de pe strada C.A. Rosetti, dupa ce Razvan Paunescu si garzile sale de corp au refuzat accesul.

Discutiile dintre cele doua parti au continuat in curtea Casei Lido, in cele din urma, mostenitorilor premitandu-li-se accesul in imobil.

Judecatoria Sectorului 1 a respins initial cererea formulata de Centrul de Afaceri Bucuresti in contradictoriu cu mostenitorii familiei Angelescu de suspendare provizorie a executarii silite de la Casa Lido pana pe 27 martie.

Hotelul, bazinul si casa Lido s-au aflat, pana in 1990, in administrarea Intreprinderii de Turism Hoteluri si Restaurante Bucuresti.

Dupa aceasta data, Complexul Lido a ajuns la Agentia Nationala pentru Privatizare (ANP), care, in 1993, a impartit actiunile intre FPP si FPS.

Registrul Comertului a inregistrat schimbarea actionariatului in decembrie 1993. Cu toate acestea, ANP a decis transferarea imobilelor in patrimoniul societatii Lido SA, iar peste cateva luni, acestea au ajuns, cu titlul de aport in natura, la societatea Star Lido SA a fratilor Paunescu.

Potrivit avocatilor care i-au reprezentat pe mostenitorii lui Constantin Angelescu in procesele de revendicare, imobilele Lido au fost dobandite de acesta prin: actul de vanzare-cumparare autentificat de Tribunalul Ilfov, in 14 octombrie 1904, incheiat intre Societatea Dacia-Romania si dr. Constantin Angelescu; actul de vanzare-cumparare autentificat de Tribunalul Ilfov, Sectia Notariat, sub nr. 10.118 din 2 noiembrie 1909, incheiat intre Primaria Comunei Bucuresti si dr. Constantin Angelescu; actul de vanzare-cumparare autentificat de Tribunalul Ilfov, incheiat intre N. N. Butculescu si dr. Constantin Angelescu.

Prin contractul incheiat la data de 23 iulie 1929, Societatea in nume colectiv "Lido" a primit in folosinta terenul pe o perioada de 15 ani si s-a obligat sa ridice in locul vechilor constructii o cladire formataa din subsol, parter si patru etaje, pe o suprafata de 900 mp.

La implinirea termenului de inchiriere, constructia a trecut in patrimoniul proprietarilor terenului.

Procesul-verbal de carte funciara nr. 7261 din 2 iulie 1940 atesta dreptul de proprietate asupra Hotelului Lido, a Bazinului Lido precum si a terenului aferent acestora, in suprafata de 3674 mp.

De asemenea, procesul-verbal de carte funciara din 2 iulie 1940 atesta dreptul de proprietate asupra Casei Lido precum si a terenului aferent acesteia, in suprafata de 1773 mp.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#lido, #a piedut, #procesul, #certificat de mosternitor, #decizia, #judecatoriei, #sector 1 , #frauda