MAE a terminat evaluarea interna in reteaua consulara din Italia

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 19:29
1503 citiri
MAE a terminat evaluarea interna in reteaua consulara din Italia

Ministerul de Externe a realizat o evaluare interna pentru reteaua consulara din Italia, iar o serie de decizii, inclusiv in cazul consulului de la Milano, Tiberiu Dinu, implicat in dosarul "Doi si-un sfert", vor fi luate in cadrul conducerii MAE.

In timpul vizitei sale la Roma, ministrul Afacerilor Externe Cristian Diaconescu a atacat mai multe problematici, el anuntand ca MAE a realizat o evaluare interna pe reteaua consulara din Italia, iar o serie de decizii, inclusiv in cazul consulului de la Milano, vor fi luate in cadrul conducerii ministerului.

Premierul Emil Boc ii solicitase ministrului afacerilor externe, Cristian Diaconescu, rechemarea consulului Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, pentru depasirea atributiilor de serviciu.

DNA ii ancheteza pe fostul sef al DGIPI, Cornel Serban, si pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu pentru abuz in serviciu, respectiv pentru trafic de influenta.

Sprijin de la Educatie si Interne pentru romanii din Italia

Tot miercuri, ministrul Diaconescu, care a avut intrevederi cu consulii generali si onorifici ai Romaniei, cu reprezentanti ai asociatiilor de romani si ai cultelor romanesti din Italia, a anuntat ca MAE singur nu poate acoperi intreaga gama de necesitati ale romanilor din afara tarii.

El a anuntat ca este necesara o cooperare cu celelalte ministere, cum ar fi cel al Educatiei sau cel de Interne. Cristian Diaconescu a anuntat ca a decis sa solicite autoritatilor italiene acordul pentru deschiderea unor oficii consulare in sudul Italiei, intrucat tot mai multi romani se stabilesc in zona Siciliei sau a Sardiniei.

In plus, ministrul a spus ca a propus ca in fiecare consulat al Romaniei in Italia sa existe cate un reprezentant al Ministerului de Interne, care va avea ca atributii combaterea infractionalitatii.

De asemenea, ministrul a spus ca este necesara dublarea numarului atasatilor (pentru probleme - n.r.) de munca din fiecare reprezentanta consulara a Romaniei, pentru ca acestia sa ofere sprijin si informatii adecvate romanilor.

In acest context, MAE va adresa o rugaminte Ministerului roman al Educatiei pentru ca acesta sa trimita mai multi dascali si reprezentanti in Italia. La ora actuala, exista 28 de cadre didactice in scoli din Italia si cinci profesori universitari care conduc catedre de limba romana.

Se pregateste votul de duminica

Vizita la Roma a lui Cristian Diaconescu a avut ca scop si evaluarea la fata locului daca mecanismul pentru votul de duminica este pus la punct din punct de vedere institutional. In Italia au fost organizate 16 sectii de votare, iar toate buletinele de vot au fost distribuite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Cristian Diconescu Italia, #MAE evaluare interna, #europarlamentare romani Italia, #vot romani Italia, #decizie consul Milano, #profesori romani Italia , #frauda