MAE recomanda atentie maxima pentru meciul Romania-Serbia

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 20:40
1464 citiri
MAE recomanda atentie maxima pentru meciul Romania-Serbia

Ministerul Afacerilor Externe le recomanda suporterilor romani care doresc sa participe la meciul de fotbal dintre echipele nationale ale Serbiei si Romaniei, ce va avea loc pe 10 octombrie, la Belgrad, sa aiba in vedere riscurile la care se expun pe timpul deplasarii pe teritoriul acestui stat in cazul nerespectarii unor recomandari minime de prevenire a actelor de violenta.

Astfel, intrarea pe teritoriul Serbiei, deplasarea spre stadion si revenirea in tara trebuie sa se faca fara sa fie afisate bannere, steaguri sau alte insemne specifice, deoarece exista riscul izbucnirii unor violente intre suporteri, se arata intr-un comunicat MAE remis redactiei Ziare.com.

In acelasi timp, este recomandabil sa fie evitate localurile publice, restaurantele si tonetele cu bauturi alcoolice si racoritoare din zona stadionului.

De asemenea, MAE ii sfatuieste pe suporterii romani care se de[plaseaza cu autoturismele proprii sa nu parcheze in zona stadionului, pentru a evita aglomeratia.

Ambasada Romaniei la Belgrad a solicitat oficial autoritatilor locale luarea tuturor masurilor ce se impun pentru asigurarea protectiei suporterilor romani pe intreaga durata a prezentei acestora pe teritoriul Serbiei, se mai arata in textul comunicatului.

De asemenea, in ziua desfasurarii meciului de fotbal, misiunea diplomatica a Romaniei va asigura serviciu de permanenta pentru a putea veni in sprijinul cetatenilor romani, in cazul in care vor exista solicitari de asistenta consulara.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#avertizare MAE meci Romania Serbia, #partida Romania Serbia Belgrad , #frauda