Ziare.com

MAE: Ungaria, Grecia si Portugalia au ridicat restrictiile de munca pentru romani

Marti, 06 Ianuarie 2009, ora 19:58

   

MAE: Ungaria, Grecia si Portugalia au ridicat restrictiile de munca pentru romani
Incepand cu data de 1 ianuarie 2009 Ungaria, Grecia si Portugalia au decis sa ridice restrictiile la libera circulatie a fortei de munca din Romania si Bulgaria, anunta marti MAE roman, care "saluta cu deosebita satisfactie decizia".

Cetatenii romani pot lucra astfel in Ungaria, Grecia si Portugalia fara a detine permis de lucru, in conditii egale cu cetatenii acestor state sau cu cetatenii celorlalte state membre ale Uniunii Europene.

"Deciziile anuntate recent se inscriu in spiritul principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, intre care libera circulatie a persoanelor ocupa un rol esential, ca o componenta importanta a cresterii economice si a competitivitatii pe piata interna, si reprezinta o expresie a calitatii deosebite a relatiilor bilaterale ale Romaniei cu aceste state", se arata in comunicatul Ministerului de Externe.

Atunci cand Romania a intrat la 1 ianuarie 2007 in UE, 15 tari au impus restrictii totale sau partiale cetatenilor romani si bulgari: Austria, Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Spania si Ungaria.

Belgia, Olanda, Irlanda, Germania si Marea Britanie au anuntat deja ca vor prelungi aceste restrictii pentru romani, in timp ce Spania a anuntat ca va ridica restrictiile.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1220 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor