Magistratii ar putea da statul in judecata din cauza pensiilor reduse

Joi, 11 Februarie 2010, ora 11:23
4096 citiri
Magistratii ar putea da statul in judecata din cauza pensiilor reduse

Magistratii ameninta ca vor da statul in judecata, in cazul in care legea pensiilor va fi aplicata retroactiv, afirma presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania, Viorica Costiniu.

"Daca ar fi sa vorbim de o lege noua de pensii, asta ar presupune ca ea sa fie aplicata acelor persoane care de-abia intra in activitate si exista o predictibilitate asupra a ce va fi dupa un numar de ani de munca, in ce modalitate ar urma sa se finalizeze aceasta activitate.

Recalcularea pensiilor existente iarasi este o masura unilaterala doar a uneia dintre parteneri, ca sa spunem asa, cu ghilimelele de rigoare, contractul incheiat intre stat si persoana fizica, ceea ce va fi un mijloc de a initia actiuni in justitie, de a face trimitere catre normele generale, normele constitutionale si nu in ultimul rand de practica CEDO, de tratatele internationale semnate si ratificate de Romania", a declarat Viorica Costiniu la RFI.

Magistratii nu vor mai primi 80% din ultimul salariu la pensie

La randul sau, fostul ministru al muncii, Mariana Campeanu, afirma ca este convinsa ca vor fi procese si ca magistratii vor castiga.

"Fara sa fiu jurist, eu spun ca dreptul la pensie castigat printr-o lege, deci perfect legal, nu poate fi micsorat. Sunt convinsa ca vor fi procese, absolut toti vor da in judecata Guvernul si sunt si convinsa ca vor castiga", a declarat la RFI Mariana Campeanu.

Fostul ministru al Muncii a precizat ca este de acord cu eliminarea discrepantelor din sistem, dar considera ca masurile in acest sens trebuie aplicate celor care ies acum la pensie.

"Eu inteleg ca trebuie sa eliminam aceste discrepante si sunt perfect de acord. Nu trebui sa existe o pensie minima de 350 de lei si una de 350 de milioane. Poate, intr-adevar, trebuie introdus un plafon, cum vad ca se incearca sa se introduca.

Dar oricum el va trebui sa functioneze de acum incolo, deci pentru cei care vor intra in sistem de acum incolo. Eu asa consider ca este legal. Sau se poate introduce o propunere a PSD-ului, cu o impozitare graduala a pensiilor", a mai spus Mariana Campeanu.

Legea pensiilor a fost aprobata

Noua lege a pensiilor prevede ca pensiile speciale, mai mari de trei mii de lei, vor fi reduse. Printre categoriile vizate de aceasta masura se afla diplomatii, politistii si magistratii.

I.O.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#magistrati judecata stat, #legea pensiilor magistrati, #magistrati statul judecata , #frauda