Mama tripletilor castiga definitiv indemnizatia de crestere pentru fiecare copil

Marti, 16 Decembrie 2008, ora 18:56
2011 citiri
Mama tripletilor castiga definitiv indemnizatia de crestere pentru fiecare copil
Foto arhiva

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, marti, sa respinga contestatia in anulare formulata de Directia de Munca si Protectie Sociala Alba impotriva sentintei favorabile Ioanei Maria Danciu, mama care a castigat indemnizatie de crestere pentru fiecare dintre tripletii sai.

Niciun reprezentant al Directiei de Munca si Protectie Sociala Alba nu a fost prezent la termenul de marti de la instanta suprema, iar Directia nu a motivat contestatia, desi actiunea a fost despusa din octombrie.

Mama tripletilor, Ioana Mariana Danciu, a declarat, marti, ca a trimis spre 664 de familii documentatia necesara pentru a obtine si alti parinti indemnizatii de crestere pentru fiecare copil si nu pentru fiecare nastere.

Inalta Curte de Casatie si Justitie va lua in discutie, pe 27 ianuarie, revizuirea sentintei din acest dosar la cererea Directiei de Munca si Protectie Sociala Alba.

Curtea suprema a respins, pe 9 octombrie, recursul declarat de Directia de Munca si Protectie Sociala Alba, ceea ce inseamna ca Hotararea de Guvern 1205 din 2006, care prevede ca indemnizatia lunara se raporteaza la numarul de copii nascuti si nu la numarul de nasteri, nu este legala.

Instanta suprema a dat, in acest fel, castig de cauza mamei tripletilor, care a cerut acordarea indemnizatiei pentru fiecare dintre cei trei copii ai sai.

Ionela Mariana Danciu a reusit sa obtina, la Curtea de Apel Alba-Iulia, anul acesta, admiterea exceptiei de nelegalitate a unui articol din Hotararea de Guvern 1025/2006, privind indemnizatiile de crestere a copilului, ea solicitand sa i se plateasca 800 de lei pentru fiecare dintre cei trei copii. Directia de Munca si Protectie Sociala Alba a facut, insa, recurs, iar procesul a ajuns la instanta suprema.

In apararea sa, Mariana Danciu a afirmat ca hotararea de Guvern contestata incalca legea fundamentala, pentru ca duce la discriminari intre copiii proveniti dintr-o nastere concomitenta si ceilalti.

In fata magistratilor, Danciu a invocat si prevederile Ordonantei de Urgenta 148/2005, care prevede ca indemnizatia lunara se raporteaza la numarul de copii nascuti si nu la numarul de nasteri.

Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a contestat decizia Judecătoriei Sectorului 4 de respingere a liberării condiţionate. În cazul în care această hotărâre nu se va schimba la...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#mama tripleti, #crestere copil, #instanta , #frauda