Marius Oprea: Mi-e rusine ca am fost in Comisia "Tismaneanu"

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 22:59
1797 citiri
Marius Oprea: Mi-e rusine ca am fost in Comisia "Tismaneanu"
Foto: Arhiva

In ciuda faptului ca a fost demis sambata din fruntea Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, Marius Oprea sustine ca va continua sa dezgroape din paduri mortii ucisi de comunisti.

Mai mult, Oprea acuza guvernul ca a taiat Institutului posibilitatea de a mai cauta victimele represiunii fostului regim.

"Deocamdata sunt debusolat de aceasta decizie a Partidului Popular (PD-L, n.red.) aflat la putere in Romania. Ma voi duce la PPE la Bruxelles sa ii intreb ce se intampla in Romania cu Partidul Popular si o sa incerc sa influetez o decizie radicala. Ce fel de partid popular de dreapta esti, daca ma impiedici sa descopar mortii?

Stiti, am facut recent o expozitie la Praga, care s-a bucurat de un succes mare, cu obiecte gasite la mortii comunistilor. O sa cer o audiere publica in grupul PPE. Stiti, sunt somer. Eu de astazi sunt somer! De ce? Pentru ca i-am vanat pe securisti. Nu e o bataie de joc la adresa unei echipe pe care am format-o, nu e o bataie de joc fata de cei morti din paduri sa interzici printr-o decizie cautarea lor, a celor ingropati fara cruce? Aceasta abilitare legala nu mai exista", a declarat Oprea, intr-un interviu pentru Vox Publica.

Oprea sustine ca noul Institut nu mai are voie sa dezgroape mortii, pe cei care i-au ucis prin paduri, pentru ca nu mai are astfel de atributii.

"Eu nu am facut teorie, eu nu am stat in biblioteca, eu am cautat mortii prin munti. Acum nu ca-i ingropam a doua oara, dar turnam si beton peste ei. Ceea ce i s-a intamplat lui Ceausescu, care nici acum nu se stie unde este ingropat, iar familiei sale i se refuza accesul la ramasite, li se intampla si mortilor comunistilor.

Daca nu mai suntem lasati sa facem investigatii pe urme criminalilor, asta anuleaza orice efort de condamnare a comunismului. Niciun ofiter de Securitate nu a platit pentru asta. Mi-e rusine ca am facut parte din Comisia Prezidentiala pentru Condamnarea Crimelor Comunismului. Nu a reusit sa schimbe nimic", a completat acesta.

Boc i-a demis pe Marius Oprea si Dinu Zamfirescu

Marius Oprea a anuntat ca nu se va opri din cautarea victimelro regimului comunist si ca, daca statul roman nu il mai ajuta, o va face cu sprijinul unor fundatii din strainatate sau din tara.

"Ma voi duce sa fac un gratar in padure. Iar atunci cand voi ingropa gunoiul, gasesc un mort. Ce voi face, nu va trebui sa sesizez Parchetul? Nu-si dau seama ca ceea ce au interzis printr-o HG, eu pot face de capul meu? O voi face cu sprijinul unor fundatii din strainatate, din tara. Stiti cat ma costa dezgroparea mortilor pe mine intr-un an? 50-70.000 de euro.

Credeti ca nu pot face o subscriptie pentru banii astia sa-i strang intr-o saptamana? Eu nu as lua salariu pentru mine, iar satenii ma ajuta voluntar. Sper ca institutul sa-si schimbe denumirea, pentru ca intentia mea este sa fac un centru de investigare a crimelor comunismului", a mai spus acesta.

Oprea promite, totodata, ca va duce atatia morti la Presedintie, Guvern si Parchet de nu-si imagineaza nimeni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Marius Oprea, #Comisia Tismaneanu, #crime comunism , #frauda