Medicii de familie ameninta cu proteste daca nu-si primesc banii

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 16:14
760 citiri
Medicii de familie ameninta cu proteste daca nu-si primesc banii
Foto: www.amf-b.ro

Medicii de familie ameninta cu proteste daca nu isi vor primi integral salariile pe lunile iunie si iulie, a anuntat, vineri, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie din Bucuresti (AMFB), Rodica Tanasescu.

"Nu vrem sa se ajunga la proteste, dar, din pacate, suntem parteneri de contract si suntem obligati sa luam masuri. Dar sunt sigura ca situatia se va rezolva pentru ca nimeni nu vrea prabusirea sistemului. Este vorba, totusi, de 10% din persoanele care se interneaza", a declarat Rodica Tanasescu pentru Ziare.com.

"Noi ne-am facut treaba, dar altii nu si-au facut treaba. Am anuntat ca in cazul in care nu se va lua nicio masura, in faza incipienta a declansarii actiunilor de protest vom depune notificari catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, care trebuie sa faca platile in termen de zece zile. Daca acest lucru nu se va intampla, ne vom adresa Comisiei de Arbitraj, iar daca nici aceasta masura nu va avea efect, vom merge in instanta", a adaugat presedinta AMFB.

Medicii de familie spun ca restantele la plata serviciilor face ca achitarea utilitatilor sa fie mult intarziata, iar stocurile de medicamente si materiale sanitare sa nu poata fi reinnoite. Mai mult, ei platesc penalitati de intarziere la sumele datorate administratiilor fiscale.

Risc de reziliere a contractelor cu Casa de Asigurari de Sanatate in Braila si Bistrita Nasaud

Medicii de familie din judetul Bistrita Nasaud au amenintat ca vor rezilia contractele cu Casa de Asigurari de Sanatate, ceea ce inseamna ca pacientii nu vor mai beneificia de medicamente gratuite sau compensate, iar consultatiile vor trebui platite.

Si medicii de familie din judetul Bistrita Nasaud, care nu au primit nimic din banii pe care ar fi trebuit sa ii primeasca pentru munca depusa in lunile iunie si iulie, au anuntat ca intentioneaza sa rezilieze contractul cu Casa judeteana de Sanatate.

Medicii de familie nu au primit nici un ban in unele judete, cum este cazul Brailei, iar in altele plata s-a facut in proportie de 60 - 70%.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#medici familie protest, #medici familie salarii iunie iulie, #medici familie Casa de Sanatate , #frauda