Medicii de la Sabyc arestati in Romania s-au intors in tara lor de origine

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 17:47
1617 citiri

Cei doi medici israelieni, acuzati la Bucuresti pentru trafic cu ovule, s-au intors in Israel, dupa ce li s-a spus ca interdictia de a parasi Romania, care expira joi, nu va fi prelungita.

Celor doi medici - Nathan Levitt and Genya Ziskind - li s-a spus ca ancheta care ii vizeaza s-a incheiat si ca nu vor fi pusi sub acuzare. Ei vor trebuie, insa, sa se intoarca in Romania, daca va fi nevoie.

O sursa apropiata familiilor a declarat miercuri ca cei doi medici urmau sa fie intampinati la sosirea de rude, colegi si pacienti.

Cei doi medici au fost retinuti, in iulie, pentru 24 de ore, de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bucuresti pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material si exercitarea fara drept a unei profesii. Ei au fost lasati liberi de instanta, dar nu au voie sa iasa din tara.

Tribunalul Bucuresti a emis, pe 20 iulie, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru cele trei persoane acuzate ca ar fi "capii" retelei de trafic international de ovule in care este implicata clinica Sabyc, respectiv pentru Harry Mironescu, Cecilia Borza si Yair Miron. Acestia sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat si de organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material.

Ziskind si Levitt le-au declarat anchetatorilor ca nu au fost implicati in conducerea clinicii de fertilizare Sabyc si ca au lucrat numai pentru a trata femei israeliene care nu puteau primi ingrijiri in tara lor.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#medici clinica Sabyc, #Nathan Levitt, #Genya Ziskind, #trafic ovule Sabyc , #frauda