Medicii de la Sabyc nu aveau permis de munca si nici autorizatie sanitara

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 16:02
1431 citiri
Medicii de la Sabyc nu aveau permis de munca si nici autorizatie sanitara
Foto: Reuters

Cei doi medici israelieni retinuti in cazul clinicii Sabyc au practicat activitatea medicala in Romania fara permis de munca, fara autorizatie sanitara si fara acordul Colegiului Medicilor, sustin procurorii DIICOT.

Cei doi medici, profesorul Nathan Levitt si medicul Genya Ziskind, au fost prezentati, miercuri, instantei Tribunalului Bucuresti. Cei doi sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat, de organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material si de exercitarea fara drept a unei profesii, informeaza Jurnalul National.

Iin calitate de specialisti in aplicarea tehnicilor de reproducere asistata, ei au sprijinit activitatea infractionala desfasurata in cadrul unei clinici private din Bucuresti, in scopul obtinerii sume consistente de bani, prin incalcarea prevederilor legale, sustin procurorii DIICOT intr-un comunicat.

Potrivit procurorilor, cei doi au participat activ in activitatea grupului de criminalitate organizata, "pe componenta externa", prin recomandari catre beneficiari de a recurge la serviciile clinicii Sabyc in scopul efectuarii de fertilizari in vitro.

Medicii ar fi obtinut, cu ocazia unei singure deplasari in Romania aproximativ 4.000 - 5.000 de euro.

"Conform evidentelor, in ultimii 6 ani, inculpatii au calatorit impreuna, lunar, pe ruta Israel-Romania, deplasandu-se in week-end, cand desfasurau activitate medicala la clinica Sabyc. Tot in acest interval de timp a rezultat din probele administrate ca activitatea infractionala nu era doar de natura medicala, inculpatii ocupandu-se in Romania atat de fertilizare in vitro cat si de recoltare de la donatoarele romance a ovocitelor, astfel intrand in contact direct cu invinuitele cercetate pentru trafic de celule", mai arata DIICOT.

Procurorii au decis ca este necesara inlocuirea masurii obligarii de a nu parasi tara cu o masura privativa de libertate.

In aceasta ancheta, procurorii DIICOT au fost sprijiniti de ofiteri si lucratori din cadrul DGIPI, SRI, DCCO (Serviciul Trafic Persoane), BCCO Bucuresti si al Jandarmeriei.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#clinica israeliana Sabyc, #scandal ovule clinica, #dosar trafic ovule, #trafic ovule Sabyc, #medici israelieni Sabyc arestati , #frauda