Medicii israelieni de la Sabyc nu pot parasi tara

Joi, 06 August 2009, ora 14:32
726 citiri
Medicii israelieni de la Sabyc nu pot parasi tara

Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, recursurile medicilor Natan Lewit si Genia Zisking de la clinica Sabyc, care au cerut sa poata parasi tara, dar si recursul DIICOT, prin care procurorii au solicitat arestarea doctorilor israelieni.

Cei doi medici din cazul Sabyc, lasati in libertate saptamana trecuta prin decizia Tribunalului Bucuresti, au cerut, joi, instantei nu numai sa nu fie arestati, dar si sa li se ridice interdictia de a parasi tara, motivand ca sunt personalitati ale lumii medicale israeliene si mondiale.

Astfel, medicul Genia Zisking a spus ca profeseaza meseria de embriolog inca din 1986 la un spital din Israel.

De asemenea, medicul Natan Lewit a afirmat, in fata instantei, ca ei au lucrat legal in Romania, stiind tot timpul ca Sabyc are aviz de functionare.

Cei doi medici au mai declarat ca sunt mandri pentru nasterile pe care le-au facut posibile prin fertilizare in vitro. Astfel, ei au cerut instantei sa li se ridice interdictia de a parasi tara pe motiv ca predau la universitati din Israel, dar si pentru ca fiul medicului Genia Zisking se casatoreste in trei saptamani.

In replica, procurorul i-a acuzat de castiguri uriase de bani de pe urma fertilizarilor ilegale. El a spus ca medicul Natan primea pentru fiecare interventie intre 1500 si 4500 de euro, el primind banii in mana, "cu punga".

Procurorul a mai sustinut ca la dosar exista o interceptare in mediu ambiental de la clinica Sabyc care reda o discutie dintre medicul Hari Mironescu si un ofiter de politie.

In acea discutie Hari recunoaste ca medicii Natan Lewit si Genia Zisking stiau ca donatoarele primesc bani in schimbul ovocitelor.

La iesirea din sala de judecata, Natan Lewit a spus presei ca se considera nevinovat si ca nevinovatia ii va fi demonstrata iar medicul Genia nu a dat nicio declaratie.

Instanta a ramas in pronuntare cu privire la recursul facut de Parchet si de avocatul apararii impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti de respingere a cererii de arestare preventiva si de emitere a unei interdictii de a parasii tara.

Tribunalul Bucuresti, a carei hotarare a fost contestata la Curte, a motivat decizia de lasare in libertate a medicilor Natan Lewit si Genia Zisking prin faptul ca nu exista probe noi care sa impuna arestarea acestora, iar, din dovezile procurorilor, nu rezulta cu exactitate ca cei doi stiau ca li se dau bani donatoarelor de la clinica Sabyc.

Citește și:
Întâlnire în format restrâns a liderilor PNL. Subiectul ”fierbinte”: relația cu PSD în perioada următoare
Întâlnire în format restrâns a liderilor PNL. Subiectul ”fierbinte”: relația cu PSD în perioada următoare
Conducerea PNL i-a convocat, duminică, în şedinţă informală, pe liderii filialelor partidului pentru a discuta poziţia politică şi priorităţile parlamentare la început de an, au...
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....