Medicii israelieni de la Sabyc raman cu interdictia de a parasi tara

Miercuri, 26 August 2009, ora 13:46
1239 citiri
Medicii israelieni de la Sabyc raman cu interdictia de a parasi tara
Foto: Ayannr

Medicii israelieni Lewit Natan si Genia Zisking, cercetati in dosarul Sabyc, raman cu interdictia de a parasi tara, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis miercuri sa le respinga cererea facuta in acest sens.

Decizia Tribunalului poate fi atacata cu recurs.

In propunerea de arestare preventiva, respinsa de judecatori, DIICOT sustine ca Lewit Natan si Harry Mironescu erau cei care se ocupau de fertilizarea in vitro, iar Genia Ziskind pregatea anterior embrionii.

Cei doi medici, Natan si Ziskind, racolau din strainatate, cu preponderenta din Israel, cupluri care voiau copii si care erau aduse la Bucuresti pentru fertilizare, precizeaza procurorii.

Mai mult, explica procurorii in referatul cu propunerea de arestare, ca medicii au fost prinsi in flagrant, ei efectuand fertilizari in vitro pentru 14 persoane in doua zile, adica pe 18 si 19 iulie 2009.

Medicii Natan Lewit si Genia Zisking practicau medicina pe teritoriul Romaniei fara permis de munca, fara autorizatie sanitara si fara acordul Colegiului Medicilor, informeaza un comunicat al DIICOT remis, pe 29 iulie, agentiei NewsIn.

Cei doi medici au fost retinuti, in iulie, pentru 24 de ore, de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bucuresti pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material si exercitarea fara drept a unei profesii. Ei au fost lasati liberi de instanta, dar nu au voie sa iassa din tara.

Curtea de Apel Bucuresti va judeca, vineri, recursul sefului Sabyc, Harry Mironescu, si al secretarei clinicii, Cecilia Borza, impotriva deciziei instantei inferioare de respingere a cererilor lor de eliberare sub control judiciar. Tribunalul Bucuresti a respins pe 20 august cererile de eliberare provizorie sub control judiciar facute de Mironescu si Borza.

Fiul lui Harry Mironescu, Yair Miron, a iesit din arest preventiv prin decizia Curtea de Apel Bucuresti de pe 21 august, care i-a admis cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, respinsa initial de TB.

Tribunalul Bucuresti a emis, pe 20 iulie, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru cele trei persoane acuzate ca ar fi "capii" retelei de trafic international de ovule in care este implicata clinica Sabyc, respectiv pentru Harry Mironescu, Cecilia Borza si Yair Miron.

Acestia sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat si de organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material.

Citește și:
Întâlnire în format restrâns a liderilor PNL. Subiectul ”fierbinte”: relația cu PSD în perioada următoare
Întâlnire în format restrâns a liderilor PNL. Subiectul ”fierbinte”: relația cu PSD în perioada următoare
Conducerea PNL i-a convocat, duminică, în şedinţă informală, pe liderii filialelor partidului pentru a discuta poziţia politică şi priorităţile parlamentare la început de an, au...
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....