Microcezariana, singura sansa pentru fetita gravida din Neamt

Sambata, 07 Iunie 2008, ora 10:21
5286 citiri
Microcezariana, singura sansa pentru fetita gravida din Neamt

Fetita de 11 ani, care a ramas gravida dupa ce a fost violata de unchiul ei, ar putea sa scape de sarcina printr-o microcezariana.

Pentru ca este insarcinata in luna a patra, copila nu mai poate face avort, iar o nastere la termen i-ar pune viata in pericol. Cel mai probabil, medicii vor decide sa-i faca fetitei o microcezariana, scrie Evenimentul Zilei, in pagina sa electronica.

Fetita, din comuna Piatra Soimului, judetul Neamt, implineste sambata 11 ani. Ea a ramas insarcinata dupa ce unchiul ei, in varsta de 19 ani, a violat-o.

Copila se afla internata la Policlinica Piatra-Neamt, unde s-a constituit o comisie de medici care, cel mai probabil, va recomanda ca sarcina sa nu fie dusa mai departe.

"Sarcina este de 17 saptamani. Vorbim de un copil care este pus intr-o postura de neimaginat, aceea de a deveni mama. Un cuvant hotarator il vor avea legistii, pentru ca sarcina nu este una dorita, nu survine unui act sexual consimtit, fiind urmarea unei infractiuni, din ceea ce se contureaza pana acum", a declarat medicul ginecolog Lucia Huianu.

Parintii fetitei si-au dat deja acceptul pentru operatia de microcezariana. Tatal fetei, in varsta de 33 de ani, si mama acesteia, de 26 de ani, nu accepta ideea de a deveni asa de curand bunici.

Unchiul fetei, Adrian Fasola, in varsta de 19 ani, a fugit de acasa, de teama rudelor fetei. El nu recunoaste ca si-a violat nepoata, dar este cercetat anchetatori, in stare de libertate.

Daca suspectul va nega in continuare violul, singura proba posibila este testul ADN, care se poate face numai dupa microcezariana.

Elena Socea, directoarea scolii la care invata fetita, spune ca aceasta provine dintr-o familie care se preocupa de educatia ei si are grija de ea.

#fetita, #gravida, #violat, #unchi, #microcezariana, #insarcinata , #frauda