Ziare.com

Miercuri se judeca recursul in cazul DGIPI

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 07:58

   

Miercuri se judeca recursul in cazul DGIPI
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ia in discutie, miercuri, recursul declarat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) impotriva lasarii in libertate a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, a fostului sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) Cornel Serban si a fostului sef al Diviziei Operatiuni din Directia Generala Anticoruptie (DGA) a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) Petru Pitcovici.

La termenul de luni, avocatul lui Cornel Serban a cerut un termen pentru a studia materialul probator al procurorilor, judecatorii stabilind un nou termen pentru data de 1 aprilie.

Pe 26 martie, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins propunerea DNA de arestare preventiva a celor trei. In motivarea deciziei, judecatoarea Viorica Costiniu, de la CAB, sustinea ca procurorii nu au adus probe concludente in acest caz, iar arestarea celor trei ar fi o 'masura excesiva'.

Viorica Costiniu afirma ca inculpatii nu au antecedente penale, au o comportare anterioara buna si nu exista dovezi ca s-ar sustrage procedurilor judiciare in desfasurare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 733 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor