Mihai Pelin face o dezvaluire-bomba

Duminica, 17 Septembrie 2006, ora 21:49
13980 citiri

O importanta scriitoare din Romania, membra a Grupului pentru Dialog Social (GDS) a fost colaboratoare a Securitatii si a fost preluata dupa 1989 de SRI si "infiltrata" in GDS - a declarat cunoscutul specialist in istoria Securitatii, Mihai Pelin, intr-o emisiune la Antena 3.

Pe parcursul unei emisiuni la Antena3, Mihai Pelin s-a referit de mai multe ori la societatea civila. "De 16 ani apar aceleasi persoane, care nu au operaa??a?? a spus el, sau: a??ma asteaptam sa existe o opera de sertar a acestor asa zisi disidenti, dar un exista absolut nimica??.

a??90% dintre ei solicita fonduri de la Soros sau alta sursa din strainatate. Daca nu, sugeau de la tita lui Vantul, sau de la tita lui Patriciu. Voiculescu nu a dat tita la supta??.

In aceeasi emisiune, Mihai Pelin a recunoscut ca a avut acces la arhivele fostei Securitati, dupa ce i-a cerut aprobarea fostului sau coleg de facultate, Virgil Magureanu.

Mihai Pelin a fost de parere ca arhivele directiei de contrainformatii a armatei din perioada comunista nu trebuie sa fie accesibila civililor.

Mihai Pelin a fost deosebit de vehement la adresa numelui de cod Lulu (Gabriel Liiceanu) si a lui Andrei Plesu. Dl Mihai Pelin a spus ca opinia publica a trecut neasteptat de usor peste unele randuri din scrisoarea olografa a lui Andrei Plesu catre Nicolae Ceausescu. In aceasta scrisoare, Andrei Plesu i-ar fi adus la cunostinta lui Ceausescu ca ar fi informat in detaliu Securitatea despre a??Miscarea transcedentalaa??. Se pare ca Andrei Plesu a facut aceste dezvaluiri ofiterului de securitate Vasile Malureanu, fost ofiter al directiei 1 a Securitatii. In prezent , a spus Mihai Pelin, Vasile Malureanu este general in rezerva. El a fost reactivat de SRI dupa decembrie a??89 si a functionat ca sef al serviciului a??cifrua??.

Mihai Pelin a refuzat pe parcursul intregii emisiuni sa dezvaluie numele unor colaboratori ai fostei Securitati, activi in prezent in societatea romaneasca. Dar Mihai Pelin a avertizat ca daca CNSAS nu va face publice numele unor informatori pe care i-a vazut in documentele Securitatii a?? va trimite CNSAS spre verificare lista acestora.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Bilanț de mandat. Daniel Băluță: proiecte ample, dar deloc lipsite de controverse. Parcurile betonate sau grădinițele grandioase, printre cele mai criticate
Bilanț de mandat. Daniel Băluță: proiecte ample, dar deloc lipsite de controverse. Parcurile betonate sau grădinițele grandioase, printre cele mai criticate
Daniel Băluță, actualul edil al Sectorului 4, a ajuns pentru prima dată primar în 4 noiembrie 2015, după demisia primarului Cristian Popescu Piedone, ca urmare a tragediei din Clubul...
Liderul UDMR se așteaptă ca PNL și PSD să aibă candidat unic la prezidențiale: ”Probabil că PNL-ul va încerca să-i fenteze pe PSD-işti”
Liderul UDMR se așteaptă ca PNL și PSD să aibă candidat unic la prezidențiale: ”Probabil că PNL-ul va încerca să-i fenteze pe PSD-işti”
Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale nu reprezintă nicio surpriză, a declarat miercuri, 21 februarie, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care s-a arătat convins că această...