Mihai Unghianu s-a plans ziaristilor de secretarul de presa al NATO

Sambata, 05 Aprilie 2008, ora 15:11
1998 citiri
Mihai Unghianu s-a plans ziaristilor de secretarul de presa al NATO

Secretariatul General al Camerei Deputatilor a organizat sambata, pentru reprezentantii presei, un tur al incaperilor din Parlament unde s-a desfasurat, in perioada 2 - 4 aprilie, summitul NATO, iar ziaristilor le-au fost aratate spatiile in care accesul lor era interzis pe timpul summitului.

De o atentie deosebita s-au bucurat incaperile care au gazduit Consiliul Nord-Atlantic, Comisia NATO-Ucraina sau Consiliul NATO-Rusia, biroul de la Parlament al lui George Bush sau spatiile destinate unor convorbiri bilaterale ad-hoc. Amenajarile, in cele mai mici detalii, au fost facute conform unui memorandum incheiat in iulie anul trecut cu oficialitatile Aliantei - a afirmat secretarul adjunct al Camerei Deputatilor, Mihai Unghianu, care a explicat, la cererea jurnalistilor, functionarea defectuoasa pe alocuri a instalatiei de sonorizare si a traducerii in sala de conferinte, printr-o colaborare deficitara cu noul responsabil cu presa al Aliantei, Daniel Arnaud.

La summit, ziaristii au beneficiat de 1000 de locuri de lucru, 70 de calculatoare wireless, linii telefonice internationale - a mai spus Unghianu, precizand ca o estimare aproximativa a costurilor va putea fi facuta abia peste doua saptamani. "In functie de cantitati, de efortul depus de contractori, o sa vina nota de plata. Pot sa va spun ca s-a consumat foarte multa energie electrica, aproape 1000 de kilowati/ora, faceti singuri socoteala ce inseamna pentru intreaga cladire timp de cinci zile", le-a spus Unghianu jurnalistilor prezenti la tur.

Sala Rosetti, sala in care oficialitati precum secretarul general al NATO, presedintele Frantei, cancelarul Gemaniei si seful de la Kremlin au tinut conferinte de presa, a fost aranjata special, povesteste Ungheanu. "Toate amenajarile au fost facute in conformitate cu un memorandum de intelegere incheiat intre Romania si comandamentul NATO de la Bruxelles, in iunie 2007", a declarat el.

El le-a mai explicat ziaristilor referitor la sala principala de conferinte ca a fost inlocuita toata tapiteria din stofa, partile de lemn ale mobilierului au fost lacuite, iar decoratiuniile din tavan au fost ranforsate pentru ca riscau sa cada in capul ziaristilor. Toate modificarile au fost facute in conformitate cu standardele prevazute intr-un manual de organizare al summitului, a adaugat el.

Potrivit lui Unghianu, o problema dificila in amenajarea salii a fost aranjarea sefilor de stat pentru a fi filmati in unghiuri favorabile. Pentru acest lucru a fost nevoie de amplasarea camerelor de luat vederi pe un podium special care a costat opt mii de euro, a detaliat oficialul. Lucrarile de amenajare nu au demarat inainte ca oficiali NATO sa viziteze salile si sa stabileasca planurile de organizare ale conferintelor precum si circuitele oficialitatilor in cladire.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#palatul parlamentului, #tur, #ziaristi , #frauda