Mii de romani au "incercat" granita doar cu buletinul

Marti, 02 Ianuarie 2007, ora 14:52
10849 citiri
Mii de romani au "incercat" granita doar cu buletinul

Mii de persoane au trecut in Ungaria, prin Punctul de Trecere al Frontierei Bors, in prima zi din 2007. Incepand cu 1 ianuarie, ora 00:01, romanii s-au prezentat in vama pentru a trece in Ungaria pe baza cartii de identitate.

"Apogeul a fost intre ora unu si ora trei jumate, in noaptea de Revelion. Insa pe durata intregii zile de intai au iesit din tara in jur de opt mii de persoane", a declarat subcomisar Mircea Chiorean, purtatorul de cuvant al Directiei Politiei de Frontiera Oradea.

Cei mai multi nu au iesit din tara din cauza ca aveau treaba sau doreau sa ajunga undeva anume, ci doar pentru a vedea cum se iese cu buletinul. "Oamenii au profitat de acest lucru si au trecut granita. Au fost mai multi decat intr-o zi normala de intai ianuarie", a adaugat subcomisarul Mircea Chiorean, citat de Amos News.

Pe langa cei care au trecut frontiera, in vama Bors s-au strans, in noaptea de Revelion, sute de curiosi, din Oradea, Bors sau din zonele limitrofe, care au vrut sa se convinga ca se poate trece fara pasaport. Dupa ce au vazut cum se face controlul comun s-au indreptat spre casele lor. "Am fost curiosi sa vedem daca este adevarat", a declarat o oradeanca, pentru sursa citata.

incepand cu 1 ianuarie controlul comun se face pe teritoriul maghiar pentru cei care ies din Romanie, respectiv pe teritoriul roman pentru cei care vor sa intre in tara. Controlul se face de o echipa formata dintr-un politist de frontiera roman si un granicer maghiar.