Cum se scurgeau banii din CJ Caras-Severin. Milionarul Romeo Dunca dezvaluie de ce nu se recuperau banii de la Guvern

Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 18:28
7724 citiri
Cum se scurgeau banii din CJ Caras-Severin. Milionarul Romeo Dunca dezvaluie de ce nu se recuperau banii de la Guvern
Romeo Dunca este presedintele CJ Caras-Severin FOTO cjcs.ro

Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, milionarul Romeo Dunca, a anuntat ca va face plangere penala impotriva fostei conduceri a administratiei judetului. El spune ca a verificat la intamplare o lucrare de reabilitare a unui drum judetean si a descoperit nereguli.

De altfel, Gabriel Stika, directorul acestui compartiment, a demisionat imediat ce Dunca a fost ales presedinte al consiliului judetean. Presedintele CJCS spune ca lucrarea verificata nu are o valoare extraordinar de mare, insa arata perfect "modul barbar", cum l-a numit Dunca, in care au fost executati banii publici, scrie Adevarul.ro.

Este vorba despre o lucrare de reabilitare a unui drum judetean, din cauza unei calamitati naturale.

"S-a facut un referat de necesitate, pentru o suma de aproximativ 50 de mii de lei, pentru o calamitate care s-a produs la drumul respectiv. Calamitatea a aparut ceva mai tarziu decat momentul solicitarii fondurilor. A existat o aprobare si o vizita in teren din partea Prefecturii, pentru ca aceste fonduri se dau din fondul de calamitate a Guvernului. S-a constatat acea nevoie de a se repara cu 50 de mii de lei, dupa care sumele s-au marit de vreo zece ori, s-a ajuns la vreo 500 de mii de lei. Lucrarea a fost aprobata imediat", dezvaluie Dunca.

Dunca a mai spus ca fostul presedinte al CJ Caras-Severin a alocat directiei suma respectiva si lucrarea a fost executata. Comisia de verificare care a fost la fata locului a fost indusa in eroare, asa spun in declaratiile pe care le-au dat membrii care au semnat procesul verbal, ca au fost dusi intr-un totul alt loc, la o cu totul alta lucrare.

Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin spune ca fosta conducere ar fi trebuit sa recupereze acesti bani de la Guvern, dar nu a facut acest lucru tocmai ca sa evite verificarile.

De altfel, Dunca mai sustine ca, la Directia de drumuri sunt multe alte lucrari executate dupa aceeasi reteta si ca echipa de control pe care a trimis-o acolo va verifica toate incredintarile directe din ultimul an. El a mai aratat ca multe investitii ale institutiei sunt realizate sub umbrela ca "la noi merge orice" si spune ca tot ce a apucat sa verifice este "cangrenat" si ca vor exista si mai multe plangeri penale in viitor.

Dupa "modelul Bolojan", liberalul Romeo Dunca ar urma sa concedieze 500 de angajati la CJ Caras-Severin: "Noua organigrama da sanse doar celor competenti"

Citește și:
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Sindicatele i-au amenințat cu plângerea penală pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, din cauza pensiilor și a salariilor. Sindicaliștii de la...
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic...