Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Minerii din Valea Jiului isi aniverseaza salvatorii

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 15:41
1138 citiri
Minerii din Valea Jiului isi aniverseaza salvatorii

Salvatorii minieri din Valea Jiului au sarbatorit vineri doua decenii de activitate de salvare a vietilor din subteran.

Potrivit celor care conduc SALVAMIN Petrosani, statia a devenit, in cele doua decenii, un brand, iar activitatea celor care lucreaza aici a ajuns sa fie cunoscuta si recunoscuta in toata lumea.

"Am reusit, in cei 20 de ani, sa implementam sistemul de management al calitatii de tip european, iar meseria de salvator a fost recunoscuta. Putem spune acum ca aici am format o veritabila echipa, ca o familie unita si SALVAMIN a ajuns sa fie recunoscuta in tara si nu numai", a spus Adrian Sink, seful SCSM Petrosani.

Cu ocazia marcarii celor doua decenii, scriitorul Ioan Velica a publicat o carte despre viata celor care stiu sa salveze vieti, carte despre care el insusi recunoaste ca "s-a scris singura", cu faptele celor care au devenit uneori eroi nationali, atunci cand si-au scos ortacii din fundul pamantului.

Plic omagial editat de Posta Romana

Salvatorii minieri au primit cu aceasta ocazie un plic omagial, editat de Posta Romana, pentru ca respectabila lor misiune sa fie cunoscuta in toata lumea.

"Toti cei care au trimis o corespondenta in orice colt al lumii in ziua de 15 februarie - ziua in care a fost infiintat SALVAMIN acum 20 de ani - au avut ocazia sa ne duca mesajul in lume. Posta Romana a pus la dispozitie acest plic cu insemnele SALVAMIN", a declarat profesorul Gheorghe Irimie, presedintele Cercului Filatelic Petrosani.

La omagierea celor doua decenii au participat toti fostii directori ai SALVAMIN, care pe rand au pus bazele si au coordonat activitatea de salvare din subteran, care au vorbit despre importanta acestei meserii.

"Toate aniversarile ne aduc aminte sa ne uitam in buletin. Am fost printre primii 2, sau 3 angajati ai acestei societati, dupa 1989, iar unii dintre noi au plecat in alta lume. Cei care au ramas, au adus SALVAMIN acolo unde ii este locul si au facut din acesta un brand recunoscut international", a conchis Alexandru Blaj, unul dintre fostii directori ai SALVAMIN din Petrosani.

Marius Mitrache,

corespondent Ziare.com

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sarbatoare mineri Valea Jiului, #aniversare mineri Valea Jiului , #frauda