Ministerul Apararii da peste 7 milioane de lei pentru asigurari de viata

Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 16:07
2143 citiri
Ministerul Apararii da peste 7 milioane de lei pentru asigurari de viata

Ministerul Apararii Nationale a propus, in proiectul de buget pentru anul 2010, transmis Ministerului Finantelor Publice, alocarea sumei de 7.350.000 lei pentru asigurarile de viata.

In proiectul de buget depus la Parlament, dintr-o eroare de tehnoredactare, aceasta suma apare la un alt capitol decat cel pentru care este destinata, respectiv 10.03.04 "Contributii pentru accidente de munca si boli profesionale".

Acesta eroare de tehnoredactare va fi corectata, Ministerul Apararii Nationale demarand deja procedurile legale in acest sens.

"Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, este preocupat de asigurarea, chiar intr-un an dificil din punct de vedere economic, a tuturor drepturilor financiare pentru personalul ministerului, precum si de cresterea gradului de siguranta si protectie pe timpul indeplinirii misiunilor, in special in teatrele de operatii, pentru ca Romania sa isi poata respecta angajamentele asumate in plan militar", se arata intr-un comunicat al MApN.

In acest context, suma prevazuta pentru Capitolul bugetar "Prime asigurare viata, platite de angajator pentru angajati" este, in proiectul de buget pentru anul 2010, aproape dubla fata de suma alocata in anul 2009.

Precizarea vine dupa ce Partidul National Liberal a cerut informatii legate de omiterea din bugetul MApN a prevederilor referitoare la asigurarile de viata acordate de institutie angajatilor sai.

Liberalul George Scutaru, vicepresedinte al Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, a declarata ca in proiectul de buget al Ministerului Apararii Nationale (MApN) trimis la sfarsitul lui 2009 in Parlament, la capitolul "Prime de asigurare viata, platite de angajator pentru angajati", pentru anul 2010 nu este prevazuta nici o suma, desi in 2008 MApN a beneficiat de 2.577.000 de lei, iar in 2009 suma alocata a fost de 3.638.000 de lei.

Scutaru arata, conform Newsin, ca asigurarile de viata sunt platite de minister in special pentru militarii care actioneaza in teatrele de operatii externe, fiind "absolut normal ca orice militar roman care isi pune viata in pericol in Afganistan sa aiba asigurarea de viata platita, asa cum s-a intamplat in anii trecuti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#asigurari viata, #Ministerul Apararii, #asigurari viata MApN , #frauda
Comentarii
Poza demos
demos
rank 5
Poza ADEVARUL
ADEVARUL
rank 5
AFACERI CU FIRMELE DE ASIGURARI !