Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Ministrul Sanatatii: In Romania finantarea spitalelor sufera de incorectitudine

Sambata, 27 Februarie 2010, ora 22:07
1116 citiri
Ministrul Sanatatii: In Romania finantarea spitalelor sufera de incorectitudine

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a afirmat sambata, la Giurgiu, ca finantarea spitalelor din Romania "sufera de o oarecare incorectitudine", mentionand ca inainte de descentralizare, autoritatile locale ar trebui sa aiba parte de sanse egale la finantarea unitatilor sanitare.

"Azi, in Romania, finantarea spitalelor sufera de o oarecare incorectitudine, spitale cu acelasi grad de competenta, dar din zone diferite, neprimind aceleasi fonduri. Cred ca inainte de descentralizare trebuie sa dam o sansa egala tuturor autoritatilor locale, sa dam finantare corecta tuturor spitalelor", a spus Attila Cseke.

Oficialul a precizat ca trei echipe ale Ministerului Sanatatii se afla in teren pentru a analiza situatia tuturor spitalelor, iar in urma acestei analize vor fi recalculate fondurile destinate unitatilor sanitare. Legat de descentralizare, ministrul Sanatatii a mentionat ca, dupa ce spitalele vor fi trecute in administrarea autoritatilor locale, acestea din urma vor putea schimba conducerea unitatilor, prin organizarea de concursuri.

"Sunt in Romania 439 de spitale, cu 439 de manageri, este un sistem care nu accepta o eficienta in coordonarea activitatii acestora. Un ministru nu poate conduce atatea persoane(...) Prin descentralizare, schimbarea conducerii spitalelor va o decizie a autoritatilor locale, pe baza unui concurs", a subliniat Cseke.

Potrivit ministrului Sanatatii, termenul limita de realizare a procesului descentralizarii in domeniul sanitar este 1 iulie 2010.

Attila Cseke a vorbit sambata, la Giurgiu, si despre un proiect al Ministerului Sanatatii, privind introducerea unui sistem informatic, in urmatorii ani, aceasta presupunand si emiterea de carduri electronice de sanatate.

"Trebuie sa implementam un sistem informatic in domeniul sanatatii, iar o componenta o constituie cardul electronic de sanatate. Va fi un ajutor important pentru sistemul medical pentru ca ofera date cu privire la bolile pacientului cat si tratamentele aplicate. Adica, acest card va contine toate informatiile respective", a mai spus Cseke.

Ministrul Sanatatii a facut sambata o vizita de lucru la Giurgiu, a mers la Spitalul Judetean de Urgenta, iar ulterior a purtat discutii cu autoritatile judetene si cadrele medicale giurgiuvene.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Attila Cseke finantare spitale, #finantare spitale incorectitudine , #frauda