Miting la Timisoara in sprijinul IPS Nicolae Corneanu

Marti, 10 Iunie 2008, ora 18:20
5772 citiri
Miting la Timisoara in sprijinul IPS Nicolae Corneanu

Un timisorean a lansat marti un apel catre toti locuitorii orasului, pentru a participa sambata la un miting in semn de sustinere pentru Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu.

Potrivit comunicatului de presa transmis de organizatorul adunarii, care a dorit sa ramana anonim, actiunea de sustinere va avea loc sambata, 14 iunie, de la ora 20.00, in fata Operei Nationale din Timisoara, informeaza NewsIn.

"Se vor aduna pentru a spune rugaciunea Tatal Nostru cu o lumanare in mana, toti cei care il respecta si il iubesc pe Inalt Prea Sfintia Sa Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului. Este un gest de sustinere pentru cel care a fost acuzat in mod nedemn in legatura cu actul sau de deschidere ecumenica inspre credinciosii greco-catolici", se arata in comunicatul de presa citat.

IPS Nicolae Corneanu s-a impartasit duminica, 25 mai, in biserica greco-catolica din Timisoara, in prezenta Excelentei Sale Mons. Francisco Javier Lozano, Nuntiu Apostolic in Romania, a PS Alexandru Mesian, Episcop greco-catolic de Lugoj, a zeci de preoti romani si straini si a mii de credinciosi veniti din toata tara.

Gestul a fost interpretat de unii preoti ortodocsi ca fiind un suprem act de lepadare de ortodoxie, in conditiile in care Biserica Ortodoxa Romana nu este in comuniune cu greoco-catolicii sau cu romano-catolicii, in timp ce gestul lui Corneanu a fost interpretat de greco-catolici drept "o minune".

Citeste si:
Poza cu un "cadavru" transportat pe o mașină a alertat Poliția din Timișoara VIDEO
Poza cu un "cadavru" transportat pe o mașină a alertat Poliția din Timișoara VIDEO
O fotografie postată pe grupul de Facebook Info Trafic Jud Timiș, a declanșat o adevărată isterie. În poză se vedea un autoturism pe plafonul căruia părea să fie transportat, așezat...
Zeci de persoane evacuate dintr-un bloc de locuinţe din Timișoara afectat de un incendiu
Zeci de persoane evacuate dintr-un bloc de locuinţe din Timișoara afectat de un incendiu
Pompierii din Timişoara au intervenit, luni seară, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit într-un bloc de pe strada Oglinzilor din Timişoara. 20 de persoane au ieşit singure din...