Mitingul pensionarilor, transformat in campanie electorala

Miercuri, 09 Aprilie 2008, ora 15:20
2296 citiri
Mitingul pensionarilor, transformat in campanie electorala

Peste doua sute de pensionari din mai multe judete au pichetat, miercuri, sediul Guvernului. Protestul insa, s-a transformat in campanie electorala pentru un partid politic, iar sindicalistii au fost impiedicati sa-si exprime revendicarile pentru care au organizat actiunea, sustin pensionarii.

Presedintele Aliantei Pensionarilor din Galati, Toader Cristea, a spus ca actiunea de miercuri a fost organizata pentru ca pensionarii din toate judetele sa ceara Guvernului majorarea pensiilor in functie de grupele de munca si eliminarea pensiilor speciale.

La miting au fost invitate sa participe mai multe organizatii sindicale ale pensionarilor din tara si din Bucuresti, iar aprobarea a fost solicitata de pensionarii din Galati.

Potrivit lui Cristea, protestul s-a transformat in campanie electorala pentru Partidul Popular al Protectiei Sociale (PPPS), al carui presedinte este Dan Claudiu Tanasescu si ai carui reprezentanti au interzis pensionarilor sa-si exprime revendicarile si si-au facut, de la tribuna, campanie electorala.

"De cand am venit n-am auzit nicio revendicare legata de majorarea pensiilor. Nu vorbesc decat despre coruptie si despre voturi. Pe noi nici nu ne baga in seama si nu ne lasa sa urcam la tribuna. Noi ne delimitam de ei pentru ca suntem apolitici si nu vrem sa participam la aceasta mascarada", a spus Cristea.

Dealtfel, grupul de pensionari din Galati a plecat inainte de terminarea mitingului, dupa ce s-au certat cu reprezentantii partidului, si au refuzat sa mai intre la Guvern pentru a lasa o lista cu revendicari.

De cealalta parte, presedintele executiv al PPPS, Ilie Georgescu, si-a atribuit paternitatea organizarii protestului, a spus ca reprezentantii partidului s-au alaturat mitingului pentru a sustine pensionarii si ca au aceleasi revendicari ca si sindicalistii.

Mitingul pensionarilor s-a terminat cu o jumatate de ora mai devreme decat fusese programat, participantii certandu-se intre ei si acuzandu-se reciproc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
Turneul lui Țiriac de la București, desființat de un jucător: ”E de neînțeles că rămâne...”
Turneul lui Țiriac de la București, desființat de un jucător: ”E de neînțeles că rămâne...”
Tenismanul maghiar Marton Fucsovics a câştigat titlul în proba de simplu a turneului Ţiriac Open (ATP 250), găzduit de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală şi dotat cu premii totale...
#miting, #pensionari, #Bucuresti, #campanie , #frauda