Mona Pivniceru, amenintata ca i se va sparge casa si ca va fi maltratata

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 09:12
10621 citiri
Mona Pivniceru, amenintata ca i se va sparge casa si ca va fi maltratata

Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, Mona Pivniceru, afirma ca inainte de sedinta CSM de joia trecuta, unde a avut un schimb de replici cu Traian Basescu, a primit pe site-ul institutiei un mesaj prin care i se transmite ca ii va fi sparta casa si va fi maltratata.

"...Am primit amenintari ca-mi va fi sparta casa. S-a primit pe site-ul Asociatiei Magistratilor din Romania, care mi l-a retrimis mie, ca imi va fi sparta casa (...) si ca s-ar putea sa fiu maltratata cumva.", a declarat Mona Pivniceru intr-u interviu pentru Jurnalul National.

Cu toate acestea, sefa Asociatiei Magistratilor nu a facut reclamatie.

Pivniceru a mai spus ca dupa schimbul de replici pe care l-a avut cu Traian Basescu a primit foarte multe mesaje de sustinere. "Da, dupa interventie am primit foarte multe mesaje, iar colegii mei s-au simtit judecatori. Adica si-au vazut spus pasul. Probabil, ca oricine ar fi fost in locul meu, la fel ar fi vorbit".

Sefa magistratilor a mai declarat pentru sursa citata ca problema judecatoreasca a interesat foarte putin societatea si ca a devenit importanta numai cand a venit vorba de cazuri de scandal pentru a obliga judecatorul sa se pronunte intr-un fel sau altul.

"Acum cu problema salarizarii s-a repus, practic, in discutie sistemul judiciar. Eu mi-aduc aminte de prima conferinta de presa pe care am facut-o si am semnalat derapajul grav de la statutul judecatorului. Era pe vremea dnei ministru Macovei. La epoca aceea era un razboi cu biletele sau ceva de genul asta, presa a mediat intens chestia asta, noi am ramas in umbra. Au venit celebrele legi ale reformei. Am citit si ne-am cutremurat cu totii cum disparea in meandrele timpului proprietatea. Erau proceduri urgente care nu aveau nimic urgent in ele. Si acum se intampla. Erau mutate dosare de la Curtea de Apel, coborate jos la tribunal, instanta inferioara noua. Practic aia erau sufocati de dosare.

Am spus, domne, nu se poate face asa ceva! Am facut o conferinta de presa. Am venit pe la Galati la Bucuresti, toata tara era inundata, problema noastra a ramas in urma. Am facut numeroase reuniuni, am chemat oameni politici, le-am zis asta este legea, nu poate sa ramana asa. Haideti sa discutam. Am ramas cu un sentiment de depreciere si neputinta. In martie sau aprilie judecatorii de la Inalta Curte au trimis o scrisoare deschisa in care explica in linii mari toata chestunea asta", a mai spus Mona Pivniceru.

Ea a precizat ca pe langa salarizare, o alta problema a magistratilor e de abrogare a unor ordonante de urgenta care modifica statutul judecatorilor.

A.B.

Citeste si:
Fostul președinte al PNL Valeriu Stoica despre cum poate câștiga timp pentru negocieri Nicolae Ciucă:„Să-și depună mandatul și să spună «n-am reușit să fac majoritatea»”
Fostul președinte al PNL Valeriu Stoica despre cum poate câștiga timp pentru negocieri Nicolae Ciucă:„Să-și depună mandatul și să spună «n-am reușit să fac majoritatea»”
Premierul desemnat Nicolae Ciucă mai are timp până vineri să negocieze formarea unei majorități. Fostul președinte al PNL, Valeriu Stoica, a spus că Nicolae Ciucă poate cumpăra timp...
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
opus9
rank 5
Monicai Pivniceru stie ca gaina are picioarele paralele dar ea sustine ca piciorul stang al gainii ar fi mai paralel de cat dreptul !