Munaf, condamnat la doar zece ani de inchisoare

Vineri, 11 Iulie 2008, ora 17:47
807 citiri
Munaf, condamnat la doar zece ani de inchisoare

Mohammad Munaf a fost condamnat la doar zece ani de inchisoare pentru rapirea celor trei jurnalisti romani la Bagdad, pentru ca a colaborat cu anchetatorii, beneficiind totodata de Legea privind protectia martorilo, se arata motivarea sentintei, publicata vineri.

In 24 aprilie, Mohammad Munaf a fost condamnat la zece ani de inchisoare pentru fapte de terorism, fiindu-i totodata interzise drepturile timp de cinci ani dupa executarea pedepsei, informeaza Gandul in pagina electronica.

Mohammad Munaf, implicat in rapirea a trei jurnalisti romani tinuti ostatici timp de 55 de zile in 2005, a fost arestat de armata irakiana dupa eliberarea acestora, judecat de un tribunal irakian si condamnat la moarte. La sfarsitul lunii februarie, o curte de apel irakiana a ordonat insa rejudecarea cazului.

Shawqi Ahmad Omar a fost arestat in octombrie 2004 la Bagdad, unde familia sa afirma ca plecase sa caute de lucru. Suspectat ca face parte din reteaua al-Qaida din Irak, el urmeaza sa fie judecat de un tribunal irakian.

Cei doi s-au adresat justitiei americane pentru a impiedica fortele ameericane sa ii predea autoritatilor irakiene, afirmand ca un cetatean american detinut de armata tarii sale trebuie sa poata contesta acest transfer, asa cum un detinut obisnuit poate contesta extradarea.

In luna martie a acestui an, procurorul general adjunct Gregory Garre a sustinut ca cei doi se afla sub jurisdictia justitiei dintr-o tara suverana si ca recursul lor este invalid pentru ca nu sunt detinuti de armata americana, ci de o de forta internationala, un argument contestat puternic de judecatori.

"Acesti detinuti depind complet de Guvernul american", a insistat avocatul lor, Joseph Margulies, care a fost la randul sau supus unui tir de intrebari cand a refuzat sa excluda ca toti prizonierii detinuti de armata americana intr-o zona de operatiuni se pot adresa justitiei americane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul "Rust", a fost condamnată luni la un an şi jumătate de închisoare pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost...
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
#Irak, #inchisoare, #jurnalisti, #condamnare, #mohammad munaf, #rapi , #frauda