Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Negocierile pentru Legea educatiei, intrerupte pana pe 11 august

Joi, 06 August 2009, ora 15:49
680 citiri

Discutiile despre Codul educatiei vor fi intrerupte intre 7 si 11 august, interval in care sindicatele vor centraliza, din teritoriu, completari care sa fie aduse textului propus de Ministerul Educatiei, a anuntat, joi, presedintele Federatiei Alma Mater, Anton Hadar.

Intreruperea discutiilor a fost consemnata intr-un protocol semnat, joi, de sindicatele reprezentative din invatamant, Ministerul Educatiei si Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania. Protocolul stabileste modul de lucru in discutiile legate de codul educatiei.

"In zilele cuprinse intre vineri, 7 august, si marti, 11 august, vom discuta cu membrii de sindicat completarile pe care le vom mai aduce textului propus de minister, care nu este inca finalizat", a precizat Hadar.

Sindicatele, studentii si reprezentantii ministerului Educatiei si ai institutiilor de invatamand discuta, joi, pe tema invatamantului privat. Dupa finalizarea textului Codului educatiei, acesta va fi trimis de sindicate la birourile executive din teritoriu, iar ministerul Educatiei il va supune dezbaterii publice timp de o luna.

"In ceea ne priveste, nu suntem incurcati de termenul de 14 august, pe care l-a avansat ministerul pentru finalizarea Codului. Iar asta pentru ca noi, sindicatele, am fost chemati pentru a fi consultati ; nu avem responsabilitate, doar ne spunem punctul de vedere, iar acesta poate fi sau nu luat in considerare. Acesta este rolul nostru", a adaugat presedintele Federatiei Alma Mater.

Altfel, reprezentantii sindicatelor din invatamant se declara multumiti de modul in care se deruleaza discutiile despre Codului educatiei. "De multe ori, ne-am convins reciproc asupra utilitatii sau inutilitatii anumitor schimbari in textul propus de minister. Cred ca si doamna ministru Ecaterina Andronescu e multumita de modul in care decurg discutiile, pentru ca, in majoritatea cazurilor, s-a ajuns la un consens", a declarat Hadar.

La finalul perioadei de dezbatere publica, sindicatele si reprezentantii ministerului se vor intalni din nou, pentru a finaliza textul.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#discutii Andronescu sindicate amana, #Andronescu discuta lideri sindicali, #discutii Legea educatiei Codul educatiei , #frauda