Noaptea nominalizarilor la Oscar

Marti, 22 Ianuarie 2008, ora 09:00
1263 citiri
Noaptea nominalizarilor la Oscar

Ochii cinefililor vor fi atintiti, marti seara, spre Los Angeles, unde vor fi anuntate nominalizarea la cea de-a 80-a editie a Premiilor Academiei Americane de Film - mult ravnitele Oscaruri, comenteaza AFP.

Favoritii din acest la statuetele de aur sunt regizorii non conformisti precum fratii Coen sau Tim Burton, insa si staruri ca George Clooney sau Johnny Depp.

Printre favoritele la cel mai bun film este drama britanica "Atonemen", nominalizata la 7 dintre categoriile Globurilor de Aur. "No Country for Old Men" si "There Will Be Blood" sunt alte doua pelicule cu mari sanse sa concureze pentru aceeasi categorie.

Alte doua filme ce intra in cursa pentru cel mai bun film sunt "Michael Clayton" cu George Clooney si "Into the Wild", un film regizat de Sean Pen, productii elogiate de critici, desi niciunul nu a avut incasari uriase.

Pentru categoria cel mai bun regizor se vor bate , Paul Thomas Anderson cu "There Will Be Blood" si fratii Joel si Ethan Coen cu "No Country for Old Men", filme ce se afla printre favoriti. Nominalizarile surpriza ar putea fi britanicul Joe Wright, pentru "Atonement", si celebrul Tim Burton pentru comedia muzicala "Sweeney Todd".

Favoritii pentru cel mai bun actor sunt Daniel Day Lewis, George Clooney si Johnny Depp, care a castigat deja Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-un rol de comedie.

Nominalizari la Oscarul pentru cel mai bun rol feminin ar putea primi Julie Christie, Marion Cotillard, cea care a incarnat-o pe Edith Piaf si Cate Blanchett, care a intrat a doua oara in pielea reginei Elisabeta I. Pe lista favoritelor apare si Ellen Page, pentru rolul sau din "Juno", in care interpreteaza o adolescenta insarcinata.

Unii dintre cei mai importanti critici de film din SUA si-au prezentat deja predictiile pentru Oscarurile 2008 si s-au apropiat de unanimitate Daniel Day-Lewis, pentru categoria Cel mai bun actor, si Julie Christie, la Cea mai buna actrita.

Ceremonia premiilor Oscar, programata pentru 24 februarie la Kodak Theatre din Los Angeles, sta sub semnul intrebarii, dupa ce greva scenaristilor a dus la anularea galei Globurilor de Aur, premii decernate anul acesta printr-o simpla conferinta de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Oscar, #Johnny Depp, #Geroge Clooney, #nominalizari , #frauda