Ziare.com

Numarul angajatilor AVAS ar putea fi redus cu aproape un sfert

Duminica, 22 Februarie 2009, ora 22:00

   

Numarul angajatilor AVAS ar putea fi redus cu aproape un sfert
Numarul angajatilor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ar putea fi redus cu 20-25%, pana la 420-440 de persoane, decizia urmand sa fie luata de Consiliul de Supraveghere si Indrumare al institutiei.

"La nivelul AVAS este nevoie de o regandire atat a numarului maxim de personal, cat si a cheltuielilor aferente acestuia, in sensul ca, eu reprezentand patronatul, trebuie sa respect toate prevederile contractului colectiv de munca, iar bunul castigat de salariati pana acum nu poate fi diminuat.

Si atunci sigur ca reducerea cheltuielilor se va face prin reducerea personalului", a declarat presedintele Autoritatii, Mircea Ursache, citat de agentia Mediafax.

El a precizat ca in prezent se desfasoara o analiza la nivelul directiilor institutiei, in contextul unor schimbari in structura portofoliului, precum transferul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) inapoi in subordinea Ministerului Economiei, ceea ce va duce la diminuarea veniturilor generate din incasarea de dividende, sau infiintarea Societatii de Investitii Financiare, care va prelua pachetele minoritare detinute de AVAS.

AVAS gestioneaza 18.709 de litigii aflate pe rolul instantelor judecatoresti si arbitrale, in care institutia este parte procesuala.

Sumele pe care AVAS le-ar putea recupera pe care juridica totalizeaza 4,18 miliarde lei, 14,1 milioane euro si 274,2 milioane dolari.

Totodata, AVAS ar putea fi obligata, in baza unor hotarari judecatoresti, la plata a 220,89 milioane lei, 82,1 milioane euro si 46,7 milioane dolari. Datele sunt actualizate la 12 februarie si publicate pe site-ul institutiei.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 636 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Reduceri

La fiecare schimbare de putere s-au operat reduceri de personal la AVAS (institutie vestita ptr. salariile grase), pentru ca dupa numai 4 ani, numarul de angajati sa fie si mai mare.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor