Nutu Camataru a fost "disciplinat si staruitor in munca"

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 15:04
1877 citiri
Nutu Camataru a fost "disciplinat si staruitor in munca"

Nutu Camataru a obtinut in prima instanta eliberarea conditionata, deoarece a fost "disciplinat si staruitor in munca".

De asemenea, Nutu a fost "receptiv la actiunile cu caracter cultural educativ si a dat dovezi temeinice de indreptare", arata magistratii Judecatoriei Slobozia.

Magistratii sustin ca Nutu Camataru a avut un comportament corespunzator pe perioada detentiei, fiind sanctionat o singura data. Instanta mai arata ca interlopul a fost recompensat de noua ori, a participat la activitati socio-educative, a participat la competitii si concursuri sportive si a fost implicat in programe specifice antidrog sau de prevenirea consumului de tutun.

Cu referire la activitatile desfasurate de Nutu Camataru pe durata detentiei in Penitenciarul Jilava, magistratii mai arata ca acesta a contribuit la redactarea revistei penitenciarului si a organizat un campionat de fotbal.

Pe langa interesul manifestat pentru "activitatile cultural, educative si spotive", magistratii au mai tinut seama si de faptul ca Nutu Camataru a mentinut legatura cu familia sa, "dand dovezi temeinice de indreptare".

Magistratii Judecatoriei Slobozia au mai retinut ca Nutu Camataru a executat deja mai mult de jumatate, respectiv 1729 zile, din pedeapsa de 6 ani, o luna si 17 zile pentru infractiunea de talharie.

Instanta arata ca aceste motive sunt "suficiente" pentru ca Nutu Camataru sa fie eliberat conditionat.

Tribunalul Ialomita decide, pe 11 februarie, daca Nutu Camataru va fi pus in libertate, dupa ce procurorii au facut recurs impotriva sentintei Judecatoriei Slobozia care a decis ca interlopul poate fi eliberat conditionat.

Judecatoria Slobozia a admis, pe 15 decembrie 2008, cererea de eliberare conditionata a lui Ion Balint, zis Nutu Camataru, desi Comisia speciala din penitenciarul Slobozia amanase discutarea solicitarii, pentru ca pe numele Camatarului s-ar fi intocmit mai multe rapoarte privind comportamentul sau.

Potrivit legii, un condamnat poate fi liberat conditionat daca a executat fractiunea de pedeapsa prevazuta obligatoriu de lege, e disciplinat, staruitor in munca si da dovezi temeinice de indreptare, tinandu-se seama si de antecedentele sale.

Cererea de liberare conditionata a fost facuta, potrivit avocatilor, in dosarul in care fratii Nutu si Sile Camataru au fost condamnati fiecare, in iulie 2004, de Curtea de Apel Bucuresti, la o pedepsa de sase ani de inchisoare pentru o talharie comisa in 1994.

Alaturi de cei doi, in aceeasi cauza, a mai fost condamnat la o cinci ani inchisoare si complicele acestora, Ion Murgui, zis Ion Hingheru.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Nutu Camataru, #Judecatoria Slobozia , #frauda