Nutu Camataru catre un martor incomod: "O sa te bat in cuie ca pe Iisus"

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 18:13
6594 citiri
Nutu Camataru catre un martor incomod: "O sa te bat in cuie ca pe Iisus"

Incarcerat fiind, Nutu Camararu ar fi incercat sa intimideze martorii sub acoperire din dosarul sau prin amenintari cu moartea, potrivit procurorilor.

Autoritatile au stabilit si faptul ca Nutu Camataru a fost "capul" revoltei de la Penitenciarul Jilava din data de 22 noiembrie anul trecut.

La Parchetul de pe langa Judecatoria Slobozia si pe adresa Parchetului General au fost trimise mai multe memorii si documente din partea unor persoane fizice, martori in proces sau rude ale unor condamnati din dosarul Camatarilor in care se arata ca au primit amenintari din partea Ion Balint, zis Nutu Camataru, informeaza NewsIn.

Inchis fiind, Balint a transmis prin "locotenenti" sau diferiti "trepadusi" amenintari cu moartea la adresa celor care au depus marturie impotriva sa la proces.

Astfel, potrivit motivelor de recurs ale Parchetului la decizia de eliberare conditionata din Penitenciarul Slobozia, Nutu ar fi transmis unor martore ca "o sa va bat ca pe barbati si o sa va inchid gura la toate", "pot sa-ti bag doua cutite in spate si sa-ti tai beregata aici in sala", se arata in documentele procurorilor.

Alte amenintari se refera la familiile unor coinculpati in dosar. "Si familia ta are sa fie mancare la pesti pe Cornetu" sau "o sa te bat in cuie ca pe Iisus".

Mama Camatarilor, Smaranda Stoica, a amenintat si ea: "stii ca mi-am omorat barbatul pentru copiii mei si asa sunt batrana nu mai am ce pierde, iti bag un cutit in spate sifonul. Mi-ai bagat copiii la puscarie", ar fi declarat mama fratilor Camataru.

Alte amenintari proferate de Nutu Camataru din penitenciar se refera la un coinculpat din dosar, care a fost speriat cu omorarea copiilor. "Fraiere, daca marai ceva de mine te distrug si pe tine si pe copiii tai" sau "daca nu imi tin gura ma va gasi lumea si familia aruncata la cimitirul Marcuta".

O parte din aceste amenintari au culminat cu o bataie aplicata unui martor la data de 5 septembrie 2007, cand unul dintre copiii lui Nutu Camataru, alaturi de alti 13 indivizi, l-au snopit in bataie pe martor folosind bate de baseball.

O parte vatamata a primit urmatoarea amenintare: "ai nenorocit familii prin faptul ca ai bagat oameni nevinovati la puscarie si oamenii lui Nutu vor avea grija sa fi omorat". Si martorii cu identitate protejata au primit amenintari cu moartea din partea interlopului.

"Nutu s-a exprimat ca ii va depista pe cei care au sifonat si o sa ii bata pana o sa sara sangele din ei...Balint Ion vrea sa-mi insceneze un accident de circulatie...Intrucat accidentele de circulatie nu se pedepsesc grav, il va pune sa conduca Jeep-ul pe un tanar care nu are cazier si cu privire la care nimeni sa nu faca legatura cu Nutu Camataru", se arata intr-un memoriu al unui martor protejat.

Procurorii mai arata ca, "fara exceptie, persoanele care au inaintat memorii Parchetului de pe langa Judecatoria Slobozia au precizat faptul ca aceste acte de amenintare s-au desfasurat pe parcursul cuprins intre lunile mai 2008 si decembrie 2008 si ca le-au creat o puternica stare de teama dat fiind caracterul violent al membrilor clanului Camataru", se mai arata in motivele de recurs ale Parchetului General.

Procurorii mai sustin ca au trimis la Slobozia si transcrieri ale convorbirilor telefonice dintre Ion Balint si alte persoane, efectuate in timp ce acesta se afla in inchisoare. Din aceste convorbiri rezulta ca "Ion Balint a avut o perseverenta in a initia si continua activitatea infractionala pe durata executarii pedepsei". Din aceste convorbiri, rezulta ca fratii Camataru doreau sa se lanseze si in "afaceri" cu terenuri.

Procurorii mai considera ca in timpul scurt petrecut in Penitenciarul Slobozia, Sile Camataru nu avea cum sa se remarce ca un detinut model, asa cum a considerat comisia care a dispus eliberarea sa inainte de termen pentru buna purtare.

In plus, potrivit unui raport al Penitenciarului Jilava, "in data de 22 noiembrie 2008 Balin Ion a instigat detinutii din camera la acte de dezordine si nesupunere, ceea ce a condus la tulburarea ordinii in penitenciar".

Anchetatorii sunt convinsi ca "Balint Ion nu s-a reeducat si a continuat sa persiste in conduita sa infractionala, savarsind alte infractiuni chiar din penitenciar", se mai arata in motivele de recurs.

Nutu Camataru a obtinut in prima instanta eliberarea conditionata, deoarece a fost "disciplinat si staruitor in munca, a fost receptiv la actiunile cu caracter cultural educativ si a dat dovezi temeinice de indreptare", arata magistratii Judecatoriei Slobozia in motivarea sentintei din 15 decembrie.

Tribunalul Ialomita decide, pe 11 februarie, daca Nutu Camataru va fi pus in libertate, dupa ce procurorii au facut recurs impotriva sentintei Judecatoriei Slobozia care a decis ca interlopul poate fi eliberat conditionat.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Nutu Camataru, #Camatari inchisoare, #interlopi Camatari Romania , #frauda