O banda de romani a pagubit American Express cu 850.000 de dolari

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 10:24
2635 citiri
O banda de romani a pagubit American Express cu 850.000 de dolari
Foto: Arhiva

19 romani au fost trimisi in judecata marti, dupa ce s-a descoperit ca au prejudiciat societatea American Express cu aproximativ 850.000 de dolari, folosind carduri falsificate, cu care faceau plati ilegale.

Cei 19 sunt acuzati de infractiuni privind regimul comertului electronic, evaziune fiscala si spalare de bani, se arata intr-un comunicat DIICOT remis Ziare.com.

Procurorii anunta ca Iulian Ciorba, in varsta de 35 de ani, era liderul grupului si impreuna cu alte persoane au falsificat carduri emise de banci din strainatate, in mod special cele ale societatii American Express. Cu aceste carduri, au facut plati frauduloase.

Alti membri ai gruparii faceau rost de datele titularilor de carduri precum si datele conturilor acestora, pe care i le trimiteau lui Ciorba care realiza cardurile falsificate.

Doi dintre vinovati le-au folosit la magazine ce detineau aparate POS, de pe raza judetelor Timis, Arad si Caras-Severin, efectuand operatiuni nereale.

Alti trei suspecti au efectuat tranzactii frauduloase, in numele societatilor comerciale SC Leas Car SRL, SC Sonnesab SRL si SC Aello SRL din Timisoara, pe care le administrau, utilizand cardurile electronice de plata falsificate.

Procurorii DIICOT mai anunta ca acestia au introdus in sistemul bancar suma de aproximativ 2.400.000 de lei, rezultata din fraudarea cardurilor America Express, au pus in actele contabile bonuri fiscale false sau cheltuieli nereale.

Anchetatorii au pus sechestru pe mai multe sume de bani, imobile si autoturisme apartinand acestora.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#falsificare carduri American Express, #plati electronice ilegale, #frauda romani American Express , #frauda
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Pana acum s-au lafait in bani, acum urmeaza decontul care poate fi