O intreaga primarie din Iasi, la judecata pentru frauda cu bani europeni

Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 23:56
2542 citiri
O intreaga primarie din Iasi, la judecata pentru frauda cu bani europeni

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus, marti, trimiterea in judecata a mai multor alesi din cadrul Primariei comunei iesene Ion Neculce, printre care si edilul localitatii, pentru frauda cu fonduri europene.

Acestia sunt acuzati ca au sustras suma de 640.000 de lei din fonduri europene, bani destinati pentru suprafetele de pasune, potrivit unui comunicat al DNA. Astfel, Vasile Rusu, primarul comunei Ion Neculce, este acuzat de fals intelectual, complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false in forma continuata si uz de fals.

De asemenea, viceprimarul Neculai Musat este judecat pentru folosirea de documenete sau declaratii false in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, in timp ce Constantin Stefan, consilier local, este acuzat de fals intelectual si complicitate la infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false.

Primarul din Targoviste a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu

In acelasi dosar mai sunt judecati, pentru aceleasi infractiuni, Mihai Iftimiei, secretar al primariei, Ion Covaliu si Mihai Epure, angajat al SC Eky Sam SRL Targu Frumos.

In rechizitoriu intocmit de procurori se arata ca Gheorghe Rusu, in calitate de primar al comunei Ion Neculce, a arendat pasunea comunala, fara acordul prealabil al Consiliului Local, iar viceprimarul Musat a solicitat si obtinut de la APIA, folosind documente false, ajutoare financiare din fonduri europene.

Pentru a obtine subventia acordata de APIA pentru suprafetele de pasune aflate in domeniul public al comunei Ion Neculce, Vasile, Iftimiei si Musat au intocmit, fara a avea acordul prealabil al Consiliului Local, doua contracte de arenda si un proces verbal de concesiune, prin care cel din urma primea in arenda cateva mii de hectare de pasune comunala.

Fost primar, judecat pentru frauda cu fonduri PHARE

Dupa incasare subventiei, in 2008, Musat a incheiat cu SC Eky Sam SRL Targu Frumos, fara negocieri, un contract de prestari servicii de decolmatare si regularizare paraie, in vederea intretinerii pasunilor din comuna Ion Neculce.

Desi niciuna dintre aceste lucrari nu a fost receptionata de Musat la momentul executarii, acesta a achitat sumele facturate de companie, semnand documentele justificative intocmite ulterior de catre angajatii acestei firme.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus punerea sub sechestru a bunurilor celor sase inculpati. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Pascani.

D.T.

Citeste si:
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...
Liderul PNL Bucureștri, semnal de alarmă privind greva STB: ”Forţe obscure şi conspiraţioniste vor încerca să o confiște”
Liderul PNL Bucureștri, semnal de alarmă privind greva STB: ”Forţe obscure şi conspiraţioniste vor încerca să o confiște”
Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, a declarat luni, 24 ianuarie, că are semnale conform cărora greva angajaților STB va trece de la PSD la AUR. Acest lucru este îngrijorător, a...
Comentarii