O noua ancheta la Vaslui: Un barbat a murit in ambulanta venita tarziu, fara medic

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 22:52
3521 citiri
O noua ancheta la Vaslui: Un barbat a murit in ambulanta venita tarziu, fara medic

Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui a inceput o noua ancheta la Serviciul Judetean de Ambulanta, dupa ce un barbat de 39 de ani a murit, miercuri, intr-o autosanitara, in timp ce era transportat la Spitalul de Urgenta Barlad, transmite corespondentul NewsIn.

Familia tanarului sustine ca a solicitat ambulanta pentru ca barbatul acuza dureri in partea stanga si se simtea rau. Dupa 40 de minute de la primul apel, au decis sa plece cu masina personala spre spital, deoarece starea tanarului se inrautatise, iar ambulanta intarzia. Inainte de a pleca, familia a anuntat la numarul de urgenta 112 ca barbatul si-a pierdut cunostinta.

Potrivit directorului DSP Vaslui Andrei Barbau, la mijlocul drumului, familia tanarului s-a intersectat cu ambulanta, care nu avea, insa, un medic. Pacientul a fost preluat de ambulanta, insa intrase deja in stop cardiorespirator.

"Am solicitat o nota informativa scrisa directorului Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui. Acesta a precizat ca imediat dupa ce bolnavul a fost preluat de ambulanta, echipajul a inceput manevrele de resuscitare, care au durat pana la spital. Autosanitara nu avea medic si s-a solicitat prin statie o ambulanta medicalizata, care sa aiba si medic, dar abia la spital s-au intersectat, deoarece aceasta era plecata la un alt caz.

La camera de urgente a spitaluluii din Barlad a fost constatat decesul barbatului. Am demarat deja o ancheta pentru a stabili exact la cat timp a ajuns ambulanta de la solicitare si totodata asteptam si raportul medicului legist, pentru a vedea cauza decesului", a declarat corespondentului NewsIn directorul DSP Vaslui, Andrei Barbau.

Acesta este al doilea de caz in aceasta saptamana cand o persoana moare in ambulanta in judetul Vaslui. Luni seara, un batran a asteptat peste 11 ore o ambulanta care sa-l transporte de la Spitalul din Negresti la Spitalul Judetean Vaslui si a murit la zece minute dupa ce a fost preluat de autosanitara.

In urma acestui caz, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Vaslui, Dan Filibiu, precum si directorul medical, Marian Nitoi, au fost suspendati din functii, miercuri seara, din dispozitia Ministerului Sanatatii. In urma anchetei preliminare, s-a stabilit ca cei doi sefi ai SJA Vaslui nu au actionat rapid si eficient in cazul batranului care a murit in ambulanta.

Vinovatii in cazul batranului care a asteptat 11 ore o ambulanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#barbat mort Vaslui ambulanta, #barbat mort intarziere ambulanta , #frauda
Comentarii
Poza Georgica Boerica
Georgica Boerica
rank 3
Nimic Nou! La Ploiesti, ambulanta este de fapt TAXI. N-are doctor, n-are medicamente, dar vine repede. Ce folos!