O noua scuza a MMDD: Dupa 24 iulie nu am mai primit date de la Ucraina

Miercuri, 30 Iulie 2008, ora 18:42
1406 citiri
O noua scuza a MMDD: Dupa 24 iulie nu am mai primit date de la Ucraina

Dupa ce marti s-a demonstrat ca Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) primise atentionari de la Ucraina in legatura cu debitele raurilor Prut si Siret si chiar a multumit pentru aceste informatii, acum incearca sa dea din nou vina pe vecini replicand ca dupa 24 iulie nu au mai primit niciun fel de informatii in legatura cu debitele celor doua rauri.

"Autoritatile ucrainene de gospodarirea apelor au transmis informatii privind cresterile de niveluri si evolutia acestora in sectiunile Cernauti, Storojinet, Kutii si Colomnia, precum si despre precipitatii (despre precipitatii, in data de 25.07.2008), dar consideram ca era necesara furnizarea informatiilor prevazute in Regulament privind apararea impotriva inundatiilor produse de cursurile de apa si de apele interne, anexa a Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernului Ucrainei privind cooperarea in domeniul gospodaririi apelor de frontiera, semnat la Galati, in 1997", se precizeaza in raspunsul Ministerului la solicitarea NewsIn.

Potrivit reprezentantilor ministerului, transmiterea informatiilor se realizeaza pe cele trei faze de aparare, respectiv pregatirea pentru aparare, apararea efectiva si apararea intensiva sau extraordinara.

Prima faza se refera la date privind nivelul maxim al undei de viitura si ora producerii. Cea de-a doua cuprinde date privind culminatia undei de viitura, sectiunea, nivelul maxim, debitul maxim si ora producerii, inclusiv prognoza hidrologica. Faza a treia indica nivelurile critice, si alte date privind viitura, pentru a se putea actiona in cazurile extraordinare.

Ministerul Mediului, prin intermediul Directiei de management al resurselor de apa, a trimis omologilor sai din Ucraina, in data de 24 iulie, o scrisoare de multumiri, semnata de secretarul Ana Drapa, pentru informatiile pe care le primise in aceeasi zi despre debitele Prutului si Siretului.

"In ceea ce priveste scrisoarea mentionata, aceasta a fost transmisa partii ucrainene, respectiv autoritatii de gospodarirea apelor de la Cernauti, dupa primirea unor informatii privind nivelurile pe Siret si Prut, in data de 24 iulie 2008. Au fost adresate multumiri pentru transmiterea informatiilor dar, in acelasi timp, s-a solicitat, prin aceeasi scrisoare, transmiterea in continuare de date si informatii pe aceste doua cursuri de apa", se mai precizeaza in raspunsul ministerului.

Premierul Calin Popescu Tariceanu declarase miercuri, in timpul unei vizite la barajul Stanca-Costesti, in judetul Botosani, ca Romania nu a avut informatii de la Ucraina, dupa 24 iulie, legate de debitele crescute ale Prutului si Siretului.

Invazie de șacali în Vaslui. Localnicii, sfătuiți să-şi împrejmuiască proprietăţile
Invazie de șacali în Vaslui. Localnicii, sfătuiți să-şi împrejmuiască proprietăţile
Numărul şacalilor a crescut în ultima perioadă la nivelul judeţului Vaslui, autorităţile estimând un efectiv de peste 400 de astfel de animale. Probleme se înregistrează în special...
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
#inundatii, #MMDD, #scuza, #informatii, #Ucraina, #debite, #Siret, #Prut , #frauda