Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ofiterul Mircea Moraru, condamnat la 3 ani de inchisoare

Joi, 19 Februarie 2009, ora 18:24
1837 citiri
Ofiterul Mircea Moraru, condamnat la 3 ani de inchisoare

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe ofiterul Mircea Moraru la 3 ani de inchisoare cu suspendare, cu o perioada de incercare de 5 ani, pentru luare de mita si primire de foloase necuvenite de la politisti trimisi in Italia, insa decizia nu e definitiva.

Totodata, instanta a decis sa ii reduca din pedeapsa perioada in care a stat in arest preventiv, informeaza NewsIn.

Pe de alta parte, magistratii au mentinut sechestrul pe suma de 6.600 lei, apartinand lui Moraru si au mai dispus confiscarea de la acesta a sumei de 4.250 lei. Instanta l-a mai obligat pe Mircea Moraru la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 5.000 lei.

Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu apel.

Pocurorii DNA l-au trimis, pe 6 iunie 2008, in judecata in stare de arest preventiv, pe Mircea Moraru, comisar sef de politie in cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane, Directia Buget-Contabilitate, sub acuzatia de luare de mita si primire de foloase necuvenite de la politisti trimisi in Italia.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in perioada ianuarie-aprilie 2008, statul roman a detasat lucratori de politie in Italia, pentru misiuni specifice in cadrul programelor de cooperare politieneasca ITARO si TASK FORCE.

La revenirea in Romania, lucratorilor de politie le-au fost decontate anumite cheltuieli efectuate in interes de serviciu, pe care acestia le-au suportat in timpul misiunilor desfasurate.

Potrivit DNA, in perioada aprilie-mai 2008, Mircea Moraru, in calitatea de angajat al Directiei de contabilitate din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a solicitat si primit, de la opt lucratori de politie, suma totala de 6.600 lei, pentru a urgenta si indeplini formalitatile legale referitoare la procedura de restituire a sumelor de bani cheltuite de politisti in cadrul misiunilor mentionate mai sus.

Procurorii anticoruptie au dispus instituirea sechestrului in vederea confiscarii speciale, prin poprirea sumei de 6.600 lei aflata intr-un cont bancar apartinand comisarului sef.

La data de 15 mai 2008, Mircea Mircea a fost retinut petru 24 ore si, in aceeasi zi, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Mircea Moraru, #inchisoare cu suspendare, #decizie tribunal , #frauda