Oprescu a reziliat contractul pentru refacerea Centrului Istoric

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 12:04
2307 citiri
Oprescu a reziliat contractul pentru refacerea Centrului Istoric

Primaria Capitalei a reziliat contractul cu firma spaniola Sedesa, care se ocupa de lucrarile de refacere a Centrului Istoric, de acestea ocupandu-se acum doar un subcontractat, firma Apolodor, care nu are insa niciun contract cu Primaria.

Primarul general Sorin Oprescu a precizat ca rezilierea contractului s-a produs acum trei zile, iar 10 dintre cele 14 proiecte pentru restaurarea zonei istorice a Bucurestilor vor fi scoase la licitatie, la celelalte patru urmand a fi facute lucrari necesare de refacere.

In luna iulie, firma spaniola Sedesa a reluat lucrarile in Centrul Istoric al Bucurestiului, conform unui act aditional semnat de reprezentantii companiei si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Reluarea lucrarilor s-a stabilit dupa ce cele doua parti au cazut de acord ca gestionarea corecta a contractului, din punct de vedere juridic si financiar, va fi certificat de o analiza efectuata de un nou consultant, contractul vechiului consultant expirand in decembrie 2008.

Lucrarile urmau sa fie realizate cu mai multi subcontractanti si monitorizate de inspectorii primariei. In perioada 2006-2008, dintr-un total de 14 strazi ce urmau sa fie reabilitate, s-a reusit finalizarea lucrarilor pe doar patru strazi.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a mai anuntat, si pe 22 aprilie, rezilierea contractului cu Sedesa. Ulterior, Oprescu s-a razgandit, in conditiile in care municipalitatea avea de achitat facturi de doua milioane de euro firmei respective.

#refacere Centru Istoric Bucuresti, #contract reziliat Centru Istoric , #frauda
Comentarii
Poza Bomba_Zilei
Bomba_Zilei
rank 1
Foarte bine a facut ! Catedrala romano-catolica este un monument de importanta nationala si trebuie protejat de interesele mafiotilor portocalii