Ziare.com

Parintele Ioanichie Balan a trecut la cele vesnice

de Madalina Mitan
Joi, 22 Noiembrie 2007, ora 13:23

   

Parintele Ioanichie Balan a trecut la cele vesnice
In noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 02.00, a trecut la cele vesnice parintele Ioanichie Balan. S-a nascut la 10 februarie 1930, in Stanita, judetul Neamt. Dupa efectuarea studiilor liceale, intre anii 1942-1949 la Liceul comercial din Roman a urmat cursurile Institutului Teologic Universitar din Bucuresti (1971 - 1975). Frate in manastirea Sihastria (1949), este calugarit si hirotonit diacon in aprilie 1953. A fost casier, contabil si secretar, ghid la manastirea Sihastria (1949-1971), ghid si contabil-casier la manastirea Bistrita-Neamt (1971-1990). Continuare
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2025 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Stele cazatoare in cer

O stea romaneasca cazatoare in cer . "Cazut " inspre cer , spre Dumnezeu si uniune deplina , Parintele Ioanichie ne lasa speranta unui alt mare roman trecut la Domnul intru mari fapte si rugaciune pentru toti , ca odinioara Sf. Ioana Iacob Hozevitul (Romanul) . Si timpul va hotara alaturi de marea iconomie dumnezeiasca de a investi mari romani cu mare trecere in Fata Sa , mai ales pentru noi - poporul roman , si pentru toata lumea .

Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in Marea Sa Imparatie !
Parinte Ioanichie roaga-te lui Dumnezeu pentru noi toti , cel atat de aproape de Domnul pentru cei de departe si atat de departe frati ai sai .

Crinu Iordache

 

Dumnezeu sa-L odihneasca !

A mai plecat dintre noi un MARE duhovnic!Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace! +

 

A apus o mare stea a monahismului romanesc

Parintele Ioanichie Balan a fost pentru mine unul , model de vietuire duhovniceasca autentica in Hristos. Acum el a parasit Biserica Luptatoare si a trecut la cea Biruitoare , fiind mai aproape de Pristolul Sfintei Treimi pentru a se ruga Bunului Dumnezeu si Maicii Preacurate pentru noi cei ramasi. Dumnezeu Sa-l ierte si Sa-l mantuiasca si sa-l aseze langa ceilalti mari duhovnici precum parintii Cleopa , Paisie , Marcu care s-au ostenit la Manastirea Sihastria Neamt!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor