Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Patronul Brenac va fi cercetat in libertate

Miercuri, 12 Martie 2008, ora 15:25
2178 citiri
Patronul Brenac va fi cercetat in libertate

Tribunalul Bucuresti a admis miercuri recursul lui Theodors Malideros impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 1, prin care s-a dispus arestarea sa preventiva, pentru infractiunea de santaj si a dispus punerea sa de indata in libertate, informeaza NewsIn. Malideros a fost patron al Mega Image iar in prezent detine firma care produce lactatele Brenac.

Tribunalul a dispus pe numele lui Malideros interdictia de a parasi municipiul Bucuresti fara incuviintarea instantei. Decizia este definitiva si irevocabila.

La termenul de miercuri, avocatul lui Malideros, Ion Neagu, a sustinut in fata magistratilor ca invinuirea ce i se aduce clientului sau este "o minciuna de la inceput pana la sfarsit".

Avocatul a spus ca Nonis Ioannis, cel care a facut plangere penala pentru santaj, are datorii de sute de mii de dolari la oameni de afaceri din Grecia si Romania, printre care si Malideros, de care a vrut sa scape prin denuntul facut la organele de politie.

"Am depus la dosar plangeri penale facute in Grecia impotriva lui Ioannis; am dovezi ca Nonis Ioannis ii este dator lui Theodors Malideros, desi el a sustinut, in plangerea penala, ca n-a luat bani niciodata de la clientul meu", a mai spus avocatul Neagu.

Aparatorul lui Malideros a mai sustinut miercuri, in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti, ca Judecatoria Sectorului 1 a dispus arestarea preventiva in lipsa de probe, doar pe baza declaratiei facute de Ioannis, a unui proces verbal de recunoastere, a lui Malideros de pe planse fotografice si in baza declaratiilor unor martori, care n-au afirmat ca Malideros ar fi santajat sau amenintat pe cineva.

Avocatul Ion Neagu a cerut magistratilor punerea in libertate a clientului sau, cu o eventuala aplicare a interdictiei de a parasi tara sau localitatea, pe motiv ca Malideros are probleme de sanatate si ca nu exista indicii temeinice pentru mentinerea sa in arest.

Judecatoria Sectorului 1 a dispus, in data de 7 martie, ca fostul patron al Mega Image, Theodors Malideros, acuzat de santaj, sa fie arestat preventiv pentru 29 de zile.

Judecatoria Sectorului 1 a retinut, in decizia de arestare a lui Malideros, ca faptele de santaj de care acesta este acuzat rezulta din mijloacele de proba aflate la dosarul de urmarire penala - plangerea si declaratiile partii vatamate care se coroboreaza si cu declaratiile martorilor.

Astfel, magistratii constata ca in cauza sunt probe si indicii temeinice ca inculpatul a savarsit o fapta prevazuta de legea penala - infractiunea de santaj constand in aceea ca in perioada 2000 - 2006 impreuna cu Antonios Tiripintiris, prin constrangere fizica si amenintare, fiind sprijiniti de un individ zis "Nicu Animalu", au determinat-o pe partea vatamata Nonis Ioannis sa le dea suma de 19.860 de dolari sub pretextul unei datorii mai vechi fata de inculpat, sa le presteze anumite servicii turistice in valoare de 193.313 lei RON si sa le cedeze prin contract de vanzare - cumparare diferite proprietati, respectiv un teren si imobilul aferent din comuna Voluntari, sat. Pipera, str. Erou Iancu Nicolae, nr. 103 jud Ilfov pentru suma de 114.000 lei RON, prejudiciul total fiind in valoare de aproximativ 380.000 lei RON", se arata in motivarea deciziei Judecatoriei Sectorului 1 prin care a fost arestat Thedoros Malideros.

Potrivit documentelor judiciare, Theodoros Malideros este cel care a infiintat lantul de magazine Mega Image pe care l-a vandut, in prezent fiind proprietarul firmei Brailac, cea care vinde produse Brenac.

Judecatoria Sectorului 1 a mai retinut ca Malideros ar incerca sa zadarniceasca ancheta prin influentarea martorilor, iar acest lucru ar rezulta din continutul interceptarilor convorbirilor telefonice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Decizie fermă a Federației Turce de Fotbal. Ce se întâmplă la meciuri din acest weekend
Decizie fermă a Federației Turce de Fotbal. Ce se întâmplă la meciuri din acest weekend
Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a anunţat, vineri, că începând din acest weekend la meciurile importante din primul eşalon vor fi aduşi arbitri VAR străini. “Ca urmare a...
David Popovici și decizia care a provocat indignare: ”Nu e vorba despre mofturi”
David Popovici și decizia care a provocat indignare: ”Nu e vorba despre mofturi”
Pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris din această vară, înotătorul David Popovici vrea să aibă proprii agenți de securitate și să stea la un hotel aflat în apropierea bazinului...
#decizie, #judecat in libertate, #fost patron mega image , #frauda