Ziare.com

Patronul Sabyc, fiul sau si secretara clinicii raman inca 30 de zile in arest

Vineri, 14 August 2009, ora 20:35

   

Patronul Sabyc, fiul sau si secretara clinicii raman inca 30 de zile in arest
Tribunalul Bucuresti a admis, vineri, cererea procurorilor DIICOT de prelungire a mandatelor de arestare pentru patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, pentru fiul sau, Yair Miron, si pentru secretara Cecilia Borzea,iar pe numele celor trei vor fi emise noi mandate de arestare pentru 30 de zile.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Tribunalul Bucuresti a judecat, vineri, cererea DIICOT de prelungire a mandatelor de arestare ale lui Harry Mironescu, a fiului sau Yair Miron si a secretarei clinicii, Cecilia Borzea.

Tot magistratii Tribunalului Bucuresti au fixat, vineri, o cautiune de 10.000 de lei pentru patronul clincii Sabyc, Harry Mironescu, urmand ca luni, 17 august, instanta sa reia procesul privind eliberarea pe cautiune a acestuia.

Tribunalul Bucuresti va lua in discutie, pe 25 august, si cererile de eliberare pe cautiune facute de fiul patronului clinicii Sabyc, Yair Miron, si de secretara clinicii, Cecilia Borzea, acuzati de constituirea unui grup infractional organizat pentru trafic de ovule.

De asemenea, toti trei au facut si cereri de eliberare conditionata sub control judiciar. In cazul lui Yair Miron, instanta s-a pronuntat deja, respingandu-i, marti, 11 august, cererea, iar cererile facute de tatal acestuia si de secretara vor fi analizate pe 20 august.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 27 iulie, recursul impotriva arestarii facut de seful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, de fiul acestuia, Yair Miron, medic rezident, si de Cecilia Borzea, persoana care se ocupa de relatii cu clientii.

Tribunalul Bucuresti a emis, pe 20 iulie, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru cele trei persoane acuzate ca ar fi "capii" retelei de trafic international de ovule in care este implicata clinica Sabyc.

Procurorii DIICOT Bucuresti au dispus inceperea urmaririi penale a lui Harry Mironescu, Yair Miron si Cecilia Borzea, acestia fiind acuzati de constituirea unui grup infractional organizat si de organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au retinut ca Harry Mironescu, in calitate de medic specialist ginecolog si conducator "de facto" al unei clinici private din Capitala, a pus bazele traficului de celule umane. Astfel, Harry Mironescu a beneficiat de sprijinul fiului sau, Yair Miron, in calitate de asociat unic al clinicii private, precum si de conexiunile pe care le avea cu medici din Israel, specialisti in aplicarea tehnicilor de reproducere asistata, invinuitii Lewit Natan, Zisking Genia, precum si cu alte persoane.

Sursa: rNews

Articol citit de 514 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Risc...

Eliberati-i si dupa aceia ve-ti afla ca sunt ,ori in SUA ,ori in Israel....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor