Pe ce da bani Primaria Capitalei in 2010: ceasuri cantatoare si adaposturi pentru cai

Marti, 02 Februarie 2010, ora 10:32
3263 citiri
Pe ce da bani Primaria Capitalei in 2010: ceasuri cantatoare si adaposturi pentru cai
Foto: zambesc.com

Dupa ce a sadit trei milioane de floricele, 21.500 de arbori si 70.000 de metri patrati de iarba, a cumparat ceasuri de aur si a reabilitat fantani, terenuri de sport si patinoare, seful Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), Radu Popa, si-a propus ca pentru 2010 sa ceara un buget dublu: aproximativ 28 de milioane de euro.

Astfel, pentru 2010, ALPAB si-a propus sa continue transformarea unor zone in spatii verzi si dezvoltarea serviciilor de agrement, precum si accesarea de fonduri europene si incheierea de parteneriate publice private, informeaza Gandul.

Printre alte proiecte ALPAB se numara si amenajarea unei zone hipice in zona Toboc din sectorul 2 al Capitalei, unde sa fie gazduiti si tratati caii abandonati. In plus, vor continua proiectele demarate in 2009: reabilitarea fantanilor arteziene, montarea de ceasuri cantatoare si cu carcase de cristal si "betonarea" a patru hectare din Parcul Tineretului, pentru constructia unui aqua land.

Directorul interimar al ALPAB, Radu Popa, s-a remarcat prin cheltuielile pe care le-a facut in cele noua luni in care a condus institutia. Printre licitatiile costisitoare care au atras atentia opiniei publice se numara plantarea de iarba in luna decembrie, cand pamantul era inghetat si popularea lacurilor cu pasari exotice.

Astfel, ALPAB a reusit sa cheltuiasca, in plina iarna, 1,5 milioane de lei (fara TVA) pentru inverzirea Bulevardului Unirii. In total, cosmetizarea spatiului verde de pe scuarul cu fantani a costat, potrivit ALPAB, 2,7 milioane de lei, adica echivalentul a 700.000 de euro.

Dupa Cismigiu si Herastrau, vor fi populate cu pasari exotice si parcurile Carol si Tineretului. In parcul Tineretului, va fi construit un pavilion special pentru pasari, dar si un castel cu derdelus, o fantana arteziana si, pana in 2011, un complex Aqua Land. Tot in Tineretului va fi amenajat, pe o suprafata de 2.800 de metri patrati, un Skate Park.

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), institutie subordonata municipalitati, vrea sa preia in administrate alte sase lacuri (Buftea, Buciumeni, Chitila, Plumbuita, Fundeni si Pantelimon) si canalul Dragomiresti-Chitila, pe urmeaza sa le reabiliteze, se arata in planul de dezvoltare pentru urmatorii ani.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#buget ALPAB 2010, #aqua parc Tineretului, #plantat iarba iarna , #frauda
Comentarii
Poza simona_biziniche
simona_biziniche
rank 1
Cand viata e ca un castel de nisip / Stiu bine, promit sa profit doar un pic/ Vreau mult sentiment, vreau sa simt ca iubesc / Si ultima clipa sa simt ca traiesc