Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Persoane cu handicap, obligate sa cerseasca in Spania si Belgia

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 16:17
1758 citiri
Persoane cu handicap, obligate sa cerseasca in Spania si Belgia
Foto: savingadvice.com

Doi ialomiteni au fost arestati, pentru ca ar fi pus mai multe persoane cu handicap sa cerseasca in strainatate.

Doi ialomiteni, acuzati ca au obligat mai multe persoane cu handicap, printre care si copii, sa cerseasca in Spania si Belgia, au fost arestati si risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 5 la 15 ani, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane, printr-un comunicat remis luni Agentiei NewsIn.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bucuresti, au reusit, dupa mai bine de un an de cercetari sa documenteze activitatea infractionala a unei grupari specializate in savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori pe relatia Romania-Belgia-Spania.

Doua persoane, un barbat de 39 ani si o femeie de 34 ani, sot si sotie, originari din Orasul Tandarei, judetul Ialomita, au fost arestate pentru de trafic de persoane si trafic de minori s irisca pedepsite cu inchisoarea de la 5 la 15 ani.

S-a stabilit ca cele doua persoane, in perioada 2004 - 2005, au racolat mai multe victime, printre care si minori, pe care, prin inselaciune, le-au transportat in Belgia si Spania, unde, prin amenintari si violente, le-au obligat sa practice cersetoria.

Cercetarile mai arata ca cei doi soti si-au pus cei sase copii sa cerseasca. Mai mult, alti trei adulti si doi copii au fost identificati de politisti drept victime.

Victimele erau atrase prin promisiunea unui loc de munca bine platit in strainatate si, mai ales, prin promisiunea obtinerii unor tratamente medicale, majoritatea partilor vatamate avand diferite handicapuri fizice.

Persoanele vizate au fost racolate de pe raza Municipiului Bucuresti, a judetelor Ialomita si Giurgiu si transportate initial in Belgia si, ulterior, in Spania, iar in urma exploatarii acestora cei doi ar fi obtinut aproximativ de 40.000 de euro.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#romani arestati, #handicapati, #cersit, #in Europa, #ialomiteni arestati , #frauda