Pogea explica "scrisoarea pierduta" din comisia Udrea (Video)

Joi, 20 August 2009, ora 13:29
3958 citiri
Pogea explica "scrisoarea pierduta" din comisia Udrea (Video)
Foto: Antena 3

"Documentul initial a fost interpretat eronat de mass media, drept care Directia de Programare Bugetara si Sinteza Politicilor Bugetare din cadrul Ministerului l-a retras pentru a aduce precizari", a spus Gheorghe Pogea, explicand misterul scrisorii retrase de la secretariatul Comisiei Udrea.

Suparat pentru faptul ca presedintele Comisiei, Ludovic Orban, a adresat o cerere pentru lamuriri privind bugetul Ministerul Turismului unui director de directie din Ministerul Finantelor Publice si nu "conducatorului institutiei", Gheorghe Pogea a subliniat ca "adresa care a facut subiectul dezbaterii nu face decat sa aduca clarificari, nicidecum sa schimbe sensul celei initiale".

"Eu nu am sa stau ca strutul cu capul in nisip, sa nu raspund, dar mi se parea corect ca daca vrei un raspuns de la o institutie a statului sa te adresezi conducatorului institutiei, nu unei doamne din cadrul acesteia", a spus Pogea, iritat si de faptul ca pe adresa semnata de Orban, la destinatar era trecut numele Doinei Ilie, director in Ministerul Finantelor.

"Nu exista Ministerul Finantelor, ci numai ministerul Finantelor Publice, iar doamna Doina Ilie nu reprezinta Ministerul Finantelor Publice ca institutie", a spus Gheorghe Pogea.

Mai mult, ministrul Finantelor afirma ca doua dintre cele trei intrebari adresate doamnei Ilie nu aveau nici o legatura cu directia condusa de domnia sa.

"In aceasta adresa a presedintelui comisiei Udrea, sunt solicitate doamnei Doina Ilie trei intrebari: bugetul anual al Ministerului, executia bugetara si precizarea categoriilor de bunuri si servicii", a precizat Gheorghe Pogea.

"Planul de achizitii de la Ministerul Turismului are baza legala, in ceea ce priveste cheltuielilor cu publicitatea si promovarea", a afirmat Pogea. "Actele normative care reglementeaza aceste cheltuieli sunt ordonate de Guvern, nu de minister", a adaugat ministrul.

Ministerul de Finante a transmis miercuri o "completare" Comisiei de ancheta in cazul Udrea, in care precizeaza ca modul in care Ministerul Turismului a constituit planul de achizitii are baza legala, in privinta cheltuielilor cu publicitatea si promovarea, dupa ce initial a precizat printr-o adresa ca nu exista temei legal.

Tot joi, ministrul Turismului Elena Udrea a parasit joi lucrarile Comisiei de ancheta, fara a sta la audieri, dupa ce a cerut schimbarea componentei forului parlamentar.

In cursul diminetii, ministrul a depus la Parchetul General plangeri penale impotriva a cinci membri ai Comisiei, care apar in inregistrarea difuzata de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Pogea scrisoare pierduta, #Gheoghe Pogea Ministerul Turismului , #frauda