Politia de Frontiera va prelua activitatea de intretinere si marcare a frontierei

Joi, 19 Martie 2009, ora 16:15
990 citiri
Politia de Frontiera va prelua activitatea de intretinere si marcare a frontierei

Politia de Frontiera Romana va prelua activitatea de intretinere si marcare a frontierei de stat, conform unei ordonante de urgenta pentru modificarea OUG 21/2001, adoptata in sedinta de Guvern de miercuri.

Potrivit actului normativ, politia de frontiera va prelua activitatea de administrare a suprafetelor reprezentand culoarul si fasia de protectie a frontierei de stat si i se vor aloca fonduri in vederea amenajarii si intretinerii acestora, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Practic, astfel se revine la situatia anterioara anului 2001 in ceea ce priveste desfasurarea de catre Politia de Frontiera a activitatilor de intretinere si marcare a frontierei de stat.

De asemenea, Guvernul a aprobat o hotarare prin care modifica art.6 din Normele metodologice de aplicare a OUG 105/2001 privind frontiera de stat a Romaniei, aprobate prin HG 445/2002.

Hotararea prevede ca pentru curatarea si intretinerea fasiei de protectie, a culoarului de frontiera de stat, intretinerea si repararea semnelor de frontiera sau, la nevoie, pentru inlocuirea acestora, inspectoratele judetene ale politiei de frontiera intocmesc anual planul de lucrari necesare a fi efectuate si deruleaza procedurile pentru achizitionarea serviciilor aferente, cu respectarea normelor in vigoare privind achizitiile publice.

Lista documentelor de trecere a frontierei de stat

Tot miercuri, Guvernul a aprobat lista documentelor de trecere a frontierei de stat acceptate de statul roman, emise de statele terte sau entitatile internationale recunoscute de Romania.

"Aceasta va deveni un instrument de lucru care sa sprijine in mod eficient activitatea misiunilor diplomatice si oficiilor consulare ale Romaniei precum si a autoritatilor de frontiera, in contextul aparitiei de noi subiecte de drept international, al intensificarii relatiilor internationale ale Romaniei si al diversificarii tipurilor de documente de calatorie pe care se solicita viza de intrare in tara", se arata in comunicat.

Lista aprobata prin hotarare de guvern urmeaza sa fie data publicitatii si transmisa Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene, pentru informarea celorlalte state membre, in conformitate cu obligatiile asumate de Romania ca stat membru al UE aflat in procedura de acces la spatiul Schengen.

Pe masura ce vor interveni modificari referitoare la statele sau organizatiile internationale ale caror documente de calatorie sunt recunoscute de Romania sau la tipurile de documente emise de acestea, lista va fi actualizata de Ministerul Afacerilor Externe in colaborare cu Ministerul Administratiei si Internelor si data publicitatii.

Regimul juridic al documentelor de trecere a frontierei de stat pentru intrarea in tara, emise de statele sau entitatile internationale recunoscute de Romania, este prevazut in OUG nr. 194/2002, republicata.

Actul normativ enumera documentele de trecere a frontierei de stat, acceptate in Romania, respectiv: pasapoartele, titlurile de voiaj, carnetele de marinar, cartea de identitate sau alte documente similare, documentele de calatorie ale refugiatilor, ale strainilor carora li s-a acordat protectie umanitara conditionata sau ale apatrizilor si pasaportul colectiv.

Recunoasterea de catre statul roman a unor documente de calatorie emise de alte state sau entitati internationale se face pe baza tratatelor, acordurilor si conventiilor bilaterale si multilaterale la care Romania este parte. Institutia care gestioneaza aceasta problematica si stabileste in practica documentele de calatorie care sunt recunoscute si acceptate de statul roman este Ministerul Afacerilor Externe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Politie frontiera, #intretinere marcare frontiera , #frauda