Politist trimis in judecata pentru inselaciune

Luni, 05 Ianuarie 2009, ora 16:26
938 citiri
Politist trimis in judecata pentru inselaciune
Tribunalul Bihor

Un politist in varsta de 32 de ani, angajat al Inspectoratului Judetean de Politie Bihor, a fost trimis in judecata, luni, de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor pentru inselaciune.

Politistul a cerut si primit 800 euro de la un cetatean pe care l-a indus in eroare, promitandu-i ajutor in rezolvarea unor presupuse probleme de natura penala, informeaza NewsIn.

"In noaptea de 9/10 decembrie 2008 politistul a primit de la partea vatamata suma de 800 de euro, dupa ce i-a indus acestuia impresia ca este cercetat de catre Politia economica si ca l-ar putea ajuta sa-si rezolve problemele dintr-un asa zis dosar penal ce ar exista pe numele sau", se arata intr-un comunicat al Parchetului.

Procurorii mentioneaza ca "in data de 8 decembrie, in jurul orelor 23.30, partea vatamata a fost sunata pe telefonul mobil de catre inculpatul B.C., care i-a propus sa se intalneasca de indata pentru a discuta ceva cu el.

Dupa aproximativ 30 de minute, cei doi s-au intalnit pe Bulevardul Stefan cel Mare, acolo unde inculpatul l-a intrebat pe partea vatamata daca stie ca lucreaza ca politist la Detasamentul de Interventie Rapida din cadrul IPJ Bihor, iar acesta raspunzandu-i afirmativ, inculpatul i-a relatat ca, in acea zi, s-a uitat peste dosarele operative de la politie care urmeaza sa fie puse in executare a doua zi, a vazut poza sa si ca, in dimineata de 9 decembrie, urmeaza sa fie ridicat de la domiciliu, deoarece are probleme de natura penala".

Pentru ajutorul sau, inculpatul a pretins 800 de euro, suma pe care partea vatamata i-a remis-o lui B.C. In urma verificarilor, s-a ajuns la concluzia ca pe rolul IJP Bihor nu se afla in lucru vreun dosar penal care sa-l priveasca pe cetateanul pacalit sau societatea pe care acesta o administra.

De asemenea, s-a stabilit ca inculpatul nu avea nicio atributie in solutionarea vreunui dosar penal si nu avea ce demersuri sa faca deoarece "nu avea de rezolvat nimic, activitatea sa infractionala fiind aceea de a induce in eroare partea vatamata". Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor informeaza ca politistul escroc a fost retinut si arestat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#politist bihorean judecata, #politist judecata inselaciune, #politist Bihor, #instanta inselaciune tribunal , #frauda