Ziare.com

Politistii sunt primii din MAI care denunta faptele de coruptie ale colegilor

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 20:20

   

Politistii sunt primii din MAI care denunta faptele de coruptie ale colegilor
Politistii au formulat cele mai multe sesizari la Directia Generale Anticouptie atunci cand li s-a oferit mita si tot ei sunt pe primul loc in topul angajatilor Ministerului de Interne care si-au denuntat colegii in legatura cu fapte de coruptie.

Potrivit unui comunicat al Directiei Generale Anticoruptie, in 2008, politistii au sesizat de cele mai multe ori situatii in care li s-a oferit mita, se arata in bilantul pe 2008 al DGA.

Au fost consemnate 62 situatii in care functionarii ministerului au sesizat lucratorii D.G.A. atunci cand li s-au oferit diverse sume in schimbul unor servicii, din totalul desistarilor 33 provenind ca urmare a sesizarilor formulate de lucratorii Politiei Romane, 8 de la Politia de Frontiera, 4 din Jandarmerie, 3 de la Administratia Publica, iar 14 apartinand altor structuri M.A.I.

De asemenea, au fost inregistrate alte 104 cazuri cand lucratorii ministerului au denuntat situatii in care colegii lor au fost implicati in comiterea unor fapte de coruptie.

Referitor la denunturi, 49 dintre acestea au fost inregistrate la Politia Romana, 27 la Politia de Frontiera, 12 in Administratia Publica, 7 la Jandarmerie, 5 la Aparatul Central al ministerului, 2 la Situatii de Urgenta, iar alte 2 ca urmare a sesizarilor formulate de cadre apartinand altor structuri M.A.I.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1074 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Hei !

In cate cazuri au acceptat mita si au fost denuntati,si in cate cazuri NU AU FOST denuntati ?. De ce la circulatie se cer politistii cu rate la banci ?

 

hai,ma lasi???

i-au denuntat ca nu au impartit spaga,lasati balivernele pentru altii,mitul politistului corect nu mai e nici macar un mit,e o imposibilitate

 

coruptie fara limite

Fratilor, voi nici nu va puteti imagina ce se intampla in vamile din vestul tarii (Naidas, respectiv Moravita), acolo fiecare politist pleaca de la munca cu sute de euro fiecare, chiar mii... De ce nu se face ceva in aceasta privinta???


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor