Prefectul de Timis a reclamat eliberarea unui titlu de proprietate fals

Miercuri, 01 Octombrie 2008, ora 16:09
4221 citiri
Prefectul de Timis a reclamat eliberarea unui titlu de proprietate fals

Dupa ce un executor judecatoresc si conducerea Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara au eliberat un titlu de proprietate fals pentru un teren de 19 milioane de euro, prefectul de Timis Ovidiu Draganescu a anuntat, miercuri, ca va depune o plangere penala.

Terenul se afla in localitatea Dumbravita si apartine statului, informeaza NewsIn.

Potrivit acestuia, un samsar de terenuri, Adrian Luca, a incercat sa intre in posesia unui anumit teren din localitatea Dumbravita, de 15 hectare, situat intre hypermarketul Selgros si cartierul Calea Lipovei din Timisoara.

Pentru ca nu a reusit sa fie improprietarit exact pe acel amplasament, samsarul a solicitat ajutorul unui executor judecatoresc- Cristian Mihai Jurchescu, care si-a sfatuit clientul sa il dea in judecata, astfel incat instanta sa il oblige pe executor sa ii semneze actele de proprietate pentru acele parcele.

In aceste conditii, instanta i-a dat dreptate samsarului, executorul judecatoresc a semnat actele si s-a prezentat la Prefectura Timis pentru a primi semnatura si stampila prefectului. Compartimentul Juridic din Prefectura Timis i-a solicitat sa lase actele pentru analizarea lor.

Nemultumit, executorul a luat inapoi actele si-a pus stampila pe ele, precizand ca prefectul ar fi refuzat sa le semneze. In continuare, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Timis i-a eliberat omului un titlu de proprietate pe acele terenuri.

"Ceea ce s-a intamplat la Timisoara, faptul ca o sentinta data de catre un judecator (Dumitru Hantea, n.r) si care nu este opozabila niciunei institutii a statului duce totusi la furtul din patrimoniul statului a unei suprafete de teren de catre un executor. Este un lucru foarte grav, drept pentru care am semnalat Ministerul Internelor si Reformei Administrative acest caz, am cerut sa se faca o ancheta interna, deoarece suntem colegi de minister cu OCPI. In urma anchetei vor rezulta anumite lucruri si voi face plangere penala impotriva acestui executor judecatoresc pentru fals si uz de fals, el mentionand ca s-a refuzat semnarea titlului, ceea ce este o minciuna sfruntata. De asemenea trebuie sa vedem la OCPI cum s-a acceptat o asemenea masinatiune si trebuie sa vedem exact care este pozitia ADS, cea care a fost deposedata prin aceste demersuri ilegale, pe o suprafata de 15 hectare de teren", a declarat miercuri, prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu.

Potrivit sursei citate, terenul in discutie valoreaza circa 19 milioane de euro, iar pe mai bine de trei sferturi din el exista proprietari de drept.

Prefectul suspecteaza ca acest fapt are legatura cu campania electorala pentru alegerile parlamentare. "Mafia imobiliara nu este puternica in Timisoara, ceea ce s-a intamplat azi cred ca are legaturi si cu Capitala, nu cred ca cineva isi asuma asemenea riscuri daca nu avea girul unor oameni sus-pusi, a unor oameni care poate se pregatesc acum de alegeri, dar seamana cu o lovitura de sfarsit de mandat si inceput de campanie electorala cand probabil unii au nevoie de bani pentru campania electorala", a mai spus prefectul.

Samsarul Adrian Luca l-a reclamat in trecut pe primarul comunei Dumbravita la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatii, pentru ca edilul sef nu ar fi pus in posesie doua persoane pe acest teren aflat la intrarea in localitate. Atunci, primarul Szilagy Geza a fost amendat cu 300 de milioane de lei vechi, salariul sau pe 20 de luni pentru nepunere in posesie.

Cum s-a terminat finala Ligii Națiunilor din America de Nord. SUA și Mexic au jucat cu trofeul pe masă
Cum s-a terminat finala Ligii Națiunilor din America de Nord. SUA și Mexic au jucat cu trofeul pe masă
Selecţionata Statelor Unite a învins cu scorul de 2-0 echipa Mexicului şi-a păstrat titlul în Liga Naţiunilor din zona CONCACAF (America de Nord, America Centrală şi Caraibe). Americanii...
Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, în arest la domiciliu. Magistrații au respins propunerea de arestare preventivă
Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, în arest la domiciliu. Magistrații au respins propunerea de arestare preventivă
Magistraţii au respins, sâmbătă, propunerea de arestare preventivă a fostului prefect al judeţului Gorj Dan Ilie Morega şi au decis plasarea în arest la domiciliu. Sentinţa instanţei...
#prefect, #plangere, #Ovidiu Draganescu, #titlu, #proprietate, #fals , #frauda