Presa de azi: Sorin Oprescu isi anunta candidatura

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 07:26
6237 citiri
Presa de azi: Sorin Oprescu isi anunta candidatura

Pe 3 septembrie, Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu isi va anunta oficial candidatura pentru Cotroceni, scrie Gardianul.

Dupa ce a iesit de cateva ori cu declaratii potrivit carora "ia in serios" sau "se gandeste serios", Oprescu s-a decis - candideaza! Actualul primar general al Capitalei a obtinut acest mandat din postura de independent in 2008, in defavoarea lui Traian Basescu. De asemenea, acesta a fost presedinte al PSD Bucuresti in 2006. De profesie medic, Oprescu a ocupat functia de vicepresedinte in Comisia de Sanatate din Senat in perioada 2000-2004 si 2005-2008.

Primarul general le-a cerut, marti, directorilor din Primarie sa nu provoace scandaluri care i-ar afecta campania pentru Cotroceni, relateaza si Evenimentul Zilei. Sorin Oprescu si-a anuntat marti, neoficial, inscrierea in cursa pentru Cotroceni.

Primarul General i-a convocat pe directorii municipalitatii intr-o sedinta in care i-a anuntat ca va candida la presedintie, au declarat surse din institutie, participante la discutii.

Oprescu le-a facut subordonatilor si instructajul pentru campania electorala. El le-a cerut sa se fereasca in urmatoarele luni de implicarea in scandaluri de presa, care i-ar putea crea probleme in campania electorala.

Edilul-sef nu le-a precizat insa care va fi momentul in care isi va lansa oficial candidatura. Vestea privind decizia lui Oprescu de a candida s-a raspandit rapid, unele voci sustinand ca momentul oficializarii ar fi chiar miercuri.

Gandul: Boc si Basescu au tinut Al Jazeera la usa

Doua legende ale televiziunii, Alan Fisher si David Chater, au fost refuzate de oficialii romani cand le-au cerut opinii despre situatia economica. Reportajele au fost difuzate pe cea mai mare retea de televiziune a lumii arabe, fiind vizionate de milioane de oameni

Trei ore, atat a stat Alan Fisher, corespondentul de televiziune mult premiat, a carui cariera in televiziune acopera ultimii 25 de ani, pentru a fi primit de premierul Emil Boc, scrie Gandul.

La inceputul lunii martie, cu costum si cravata, pentru ca stia ca avea programat un interviu cu un inalt oficial roman, jurnalistul britanic - cel care a transmis asasinarea lui Benazir Bhutto, arestarea si apoi extradarea lui Radovan Karadzic, conflictele din Sarajevo sau Razboiul din Golf - s-a invartit in jurul cladirii Guvernului pentru un scurt interviu. A fost refuzat insa, desi trimisese, conform uzantelor, cerere de interviu, cu o saptamana inainte. Desi era cel mai potrivit sa vorbeasca despre climatul economic romanesc, premierul a refuzat.

La fel a patit si David Chater, o alta legenda a televiziunii, in august 2009, cand s-a aflat in Romania pentru un reportaj. Motivul? Protestul politistilor.

Evenimentul Zilei: Schimb BMW cu vaci, vitei

In lipsa de bani, romanii recurg la cea mai veche forma de comert pentru a intra in posesia unei case sau chiar a unui efectiv de animale.

Schimb BMW 530, 2004, full options, cu 500 mp teren intravilan" sau "Schimb apartament doua camere, multiple imbunatatiri cu variante auto", "Schimb BMW 316, 1994, 1600 mc, benzina, neinmatriculat, cu vaci, vitei, oi" sunt doar trei dintre zecile de anunturi de la rubrica "troc" inclusa recent in publicatiile din Ploiesti, relateaza Evenimentul Zilei.

Explicatia e simpla: in lipsa lichiditatilor, proprietarii de masini sau imobiliare prefera sa faca un barter. "Mi-am luat masina scumpa cand imi mergea bine firma de constructii. Vreau sa o vand ca sa iau un apartament, dar in targurile auto nu prea se mai misca nimic. Asa ca am dat un anunt ca dau limuzina la schimb cu o locuinta in Ploiesti", spune Victor Petrache.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Sorin Oprescu candidatura Cotroceni, #Alan Fisher interviu Romania, #David Chater refuz interviu , #frauda