Presa de azi: Traian Basescu a lacrimat din nou

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 07:48
2699 citiri
Presa de azi: Traian Basescu a lacrimat din nou
Foto: presidency.ro

Basescu a dat startul retragerii din Irak, titreaza Evenimentul Zilei in editia de vineri. "Misiune indeplinita in Irak", a anuntat, joi, presedintele Traian Basescu, in fata soldatilor romani dislocati in Camp Dracula, Tallil.

Anuntul, urmat de o ceremonie care l-a facut pe seful statului sa izbucneasca din nou in lacrimi, reprezinta, de fapt, startul operatiunilor de retragere a Romaniei din Irak. Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii (MAp), maiorul Constantin Spanu, a confirmat, pentru EVZ, ca "de astazi incepe, practic, retragerea din Irak".

Intr-un comunicat remis de MAp se precizeaza ca festivitatile de la Camp Dracula marcheaza "incheierea oficiala a operatiunii Iraqi Sunset pentru militarii romani".

Purtatorul de cuvant al presedintiei, Valeriu Turcan, a declarat, la randul sau, ca "retragerea este esalonata, cu termen-limita 31 iulie, iar MAp are un grafic de transport, tehnica si militari".

Romania libera scrie ca Basescu a plans pentru soldatii romani morti in Irak. Presedintele Traian Basescu a ajuns, joi, la baza militara de la Tallil, pentru a participa la ceremonia oficiala de incheiere a misiunii romanesti din Irak, inceputa in urma cu 6 ani si care se va finaliza pe 31 iulie.

Odata ajuns in Irak, pe Traian Basescu l-a coplesit emotia. Unii jurnalisti prezenti la Tallil spun ca au vazut lacrimi in ochii lui Traian Basescu.

Traian Basescu a evocat memoria eroilor militari romani cazuti la datorie in Irak, Bogdan Hancu si Ioan Grosaru, dar si celor 14 militari raniti in timpul luptelor de-a lungul celor 6 ani.

"Parte din ei s-au recuperat, dar altii vor ramane toata viata cu tributul platit pe teritoriul irakian", a declarat presedintele.

Si Gandul scrie ca Traian Basescu a lacrimat din nou. De data aceasta, in Irak. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a varsat din nou lacrimi, de data aceasta in Irak, aducandu-si aminte de militarii romani cazuti la datorie in Irak.

Armata romana "si-a platit tributul de sange si de responsabilitate pe pamantul altei tari", a spus seful statului joi, la Talil, in Irak, unde s-a deplasat pentru a participa la ceremonialul de incheiere a misiunii militarilor romani.

Traian Basescu si-a intrerupt discursul de doua ori din cauza emotiilor si a varsat o lacrima pentru militarii ucisi in Irak. "Nu pot sa nu amintesc eroii veniti la datorie, parte din ei s-au recuperat, o parte vor ramane toata viata cu tributul platit pe pamantul irakian alaturi de militarii coalitiei. Ce nu vom putea face niciodata oricat le-am cinsti memoria ... nu-i vom putea reda familiilor...Bogdan Hancu si pe Ioan Grosaru", a spus liderul de la Cotroceni.

Presedintele a multumit militarilor romani din teatrul de operatiuni irakian, reamintind ca, la inceputul misiunii, in urma cu sase ani, Romania nu era nici membru UE, nici membru NATO, dar ca datorita contributiei militarilor romani acum face parte din ambele structuri.

Irak, cea de-a sasea tara in care a lacrimat Basescu, noteaza Ziua. Mai multe surse jurnalistice sustin ca presedintele Traian Basescu a plans joi in Irak, la un eveniment organizat la baza militara romaneasca de la Tallil.

Presedintele Traian Basescu a ajuns la baza militara pentru a participa la ceremonia oficiala de incheiere a misiunii romanesti din Irak, inceputa in urma cu 6 ani si care se va finaliza pe 31 iulie. O data ajuns in Irak, pe Traian Basescu l-a coplesit emotia.

Unii jurnalisti prezenti la Tallil spun ca au vazut lacrimi in ochii lui Traian Basescu. Nu este prima data cand presedintele varsa lacrimi in public.

Gardianul scrie ca Presedintele Traian Basescu a plans a opta oara. Dupa ce cu o seara inainte a pasat responsabilitatea actului politic de la partide la cetateni, presedintele Traian Basescu a mai tras, joi, barabateste, o noua repriza de lacrimi in fata militarilor romani din Irak.

Seful statului a participat, joi, la ceremonialul de incheiere a misiunilor romanesti in Irak. In momentul in care a evocat memoria militarilor romani cazuti la datorie pe teatrul de operatiuni din aceasta tara, Traian Basescu a inceput sa planga.

Personalitatea lui Traian Basescu a fost catalogata de psihologul Hanibal Dumitrascu "puternica, cu o mare capacitate de adaptare, gasind de fiecare data portita prin care sa intoarca situatia in favoarea lui".

El a subliniat ca Basescu este "capabil sa manipuleze mase de oameni", dar nu a putut sa precizeze cat de sincer a fost joi seful statului. "Mi-as dori ca macar de data asta sa fie, din respect pentru tinerii care au murit", a afirmat Hanibal Dumitrascu. Este a opta oara cand seful statului varsa lacrimi in public.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Traian Basescu Irak, #Basescu plans Irak, #Basescu lacrimi soldati , #frauda