Presa manipuleaza si e dominata de interese politice, se afirma intr-un studiu AMP

Miercuri, 09 Iulie 2008, ora 11:04
2034 citiri
Presa manipuleaza si e dominata de interese politice, se afirma intr-un studiu AMP

Un studiu realizat de Agentia de Monitorizare a Presei arata ca publicul este de parere ca presa este dominata de interesele politice si ca incearca sa manipuleze opinia publica.

Din cercetarea Agentiei de Monitorizare a Presei reiese ca stirile sunt cele mai urmarite programe de la radio, televizor si din ziare, informeaza BBC.

Majoritatea persoanelor intervievate cred ca informatiile din presa ar putea influenta comportamentul cetatenilor in special prin continutul violent al unor programe de stiri sau filme, dar si opiniile acestora, prin mesajele politice difuzate. Pe de alta parte, cele mai multe persoane chestionate au fost de parere ca libertatea presei poate fi cenzurata doar in mica masura.

S-a mai constatat ca tinerii prefera Internetul in detrimentul altor surse de informare si ca persoanele cu un nivel de educatie superior se uita din ce in ce mai putin la televizor.

preferand in schimb radioul si presa scrisa.

Publicul din Romania nu obisnuieste in general sa verifice o informatie prin comparatie la mai multe posturi, atunci cand constata discordante intr-un mesaj.

Pe de alta parte, reclamele sunt considerate prea multe si sunt percepute ca agresive la televizor. In fine, publicul considera ca accidentele, politica si infractiunile sunt prezente excesiv de mult in programele tv.

In acest context, Consiliul National al Audiovizualului a decis sa invite la discutii, in sedinta de joi, directorii de stiri ai posturilor care au difuzat imaginile cu profesoara din Zalau care intretinea relatii sexuale cu sotul ei, dupa ce in sedinta de marti a Consiliului s-a ajuns la concluzia ca acest caz nu era de interes public.

Membrii CNA au decis sa ii invite la discutii pe directorii de la Realitatea TV, Antena 1, Antena 3, OTV si Prima TV, pentru a se stabili ce i-a determinat sa difuzeze imagini cu respectivul caz.

La intalnirea de joi au mai fost invitati si reprezentantii Asociatiei Jurnalistilor din Romania, ai Agentiei de Monitorizarea Presei si ai Centrului pentru Jurnalism Independent .

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#Asociatia de Monitorizare a Presei, #studiu, #manipulare, #politica , #frauda